Queer theatervoorstelling 'Calamus' in Het Amsterdams Theaterhuis
Een eerdere voorstelling van Strike Me Pink Productions Foto credits: Mimi van Amerongen

In theatervoorstelling ‘Calamus’ exploren we hoever we gaan in ons streven naar identiteit, acceptatie en liefde. Wat als we in deze zoektocht onoverkomelijke kritiek op ons afroepen? Blijven we zoveel mogelijk trouw aan onszelf of conformeren we ons aan de maatschappelijke (gender)normen?

‘Calamus’ is een vrije bewerking van Anton Tsjechov’s ‘De Meeuw’ (1896) en brengt dit samen met de schoonheid van de Amerikaanse dichter Walter Whitman’s ‘Calamus’ gedichtenreeks, die verscheen in zijn dichtbundel ‘Leaves of Grass’ (1855). De ‘Calamus’ gedichten vierde mannelijke kameraadschap in al zijn hoedanigheden en schotelde ons een liefdevol, erotisch Utopia voor van kameraden en geliefden, vrij van beknellende ideeën omtrent intimiteit en seksualiteit.

Strike Me Pink Productions is een nieuw Engelstalig theatergezelschap, gevestigd te Amsterdam. Wij stellen ten doel om jaarlijks nieuw en bewerkt repertoire te programmeren waarin ‘queer’ verhaallijnen de bovenhand voeren.

Met verhalen die anderszins onuitgesproken blijven en tegelijkertijd gender, seksualiteit en etniciteit overstijgen, willen we het (Amsterdamse) theaterveld verrijken.

Bewerkt door: Ralph Remers Regie: Marcus Coenen

Cast: Padraig Turley, Anna Anning, Keith Day, Ken Kitchen, Lara Coret, Ann Morgan, Hugh Mackay, Robert Jan Peters, Ralph Remers

Voorstellingsdata: 28, 29, 30 April, en 6 Mei Locatie: Het Amsterdams Theaterhuis

Tickets: www.strikemepinkproductions.com