Pride Walk 2023: dit is de route

Loop jij dit jaar mee met de Pride Walk 2023 op 22 juli? Dan wil je natuurlijk weten wat de route is. Er wordt dit jaar gestart op de Dam. Vervolgens wordt er gelopen naar het Museumplein. De route gaat via Mozes en Aaronstraat, Nieuwezijds Voorburgwal, Raadhuisstraat, Rozengracht, Marnixstraat, Leidseplein, Weteringschans en Museumbrug. Er wordt om 12:00 uur verzameld op de Dam. De demonstratieve looptocht naar het Museumplein begint om 13:00 uur. Op de eindbestemming zal aansluitend het Queer Fest plaatsvinden. De Pride Walk is de jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de LHBTI+ community.

Mobiel podium en sprekers microfoon

“Op de Dam wordt een mobiel podium geplaatst waar muziek speelt en waar Queer Amsterdam de deelnemers en omstanders kan informeren met sprekers microfoon. De organisatie zal de tocht inzetten en voorop lopen”, is te lezen op de website van organisator Queer Amsterdam.

Pride Walk 2022

Vorig jaar werd de Pride Walk druk bezocht. Er liepen duizenden mensen mee tijdens de Pride Walk 2022 door Amsterdam. Dit jaar wordt Queer en Pride Amsterdam 2023 door twee organisaties georganiseerd. Dit zijn Pride Amsterdam en Queer Amsterdam. Van 22 juli tot en met 6 augustus zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam