Vooruitblik PleinFestijn en Panna Knock Out op Lambertus Zijlplein
Eerdere editie PleinFestijn Foto credits: Greg Wijngaarde

Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar vindt op zaterdag 15 april weer het PleinFestijn plaats op het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld. Van 11:00 – 17:00 is er een buurtmarkt met live muziek, food terras, sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden. Van 15:00 – 19:00 kunnen jongeren deelnemen aan het Panna Knock Out toernooi met demonstraties van tweevoudig wereldkampioen Easy Man. Toegang voor bezoekers is gratis.

Verkoop en vermaak voor iedereen

Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun Amsterdamse buren. Jonge Amsterdammers t/m 18 jaar – die gratis mee kunnen doen op de markt – bieden hun tweedehands en zelfgemaakte spullen. Verspreid over het plein zijn er activiteiten voor jong en oud met oa knutselkraam, FunBikes, OBA verhalenkraam, springkussen, schmink en workshop rappen. Op het terras kun je van een hapje en drankje genieten terwijl je mee danst, -rapt en -zingt met de optredens van lokale talenten Dennis Isidora, Josh&Robs, Xandra Allegro en Brassband Samba Familia.

Panna Knock Out toernooi

Panna Knock Out is de artistieke vorm van straatvoetbal waarbij je al je skills en tricks uit de kast moet halen om je tegenstander te verslaan. Tijdens het PleinFestijn vindt een officiële Amsterdamse voorronde plaats van het NK Panna Knock Out 2023. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich vanaf 14:30 aanmelden voor de Panna Knock Out categorieën U12, U15, 16+ en Ladies. Winnaars krijgen een beker én ticket voor deelname aan het NK.

Vooruitblik PleinFestijn en Panna Knock Out op Lambertus Zijlplein
Eerdere editie PleinFestijn
Foto credits: Greg Wijngaarde

Samen voor het Lambertus Zijlplein

Het Lambertus Zijlplein is het hart van Geuzenveld. Het plein is vol in ontwikkeling en is het afgelopen jaar mooier, groener en veiliger gemaakt door bijvoorbeeld de verlichting aan te passen en zitplekken te creëren. Mensen die in de buurt wonen, ondernemen, werken of anders actief zijn, zijn uitgenodigd om aan te sluiten bij de buurtgroep Samen voor het Lambertus Zijlplein om zo gezamenlijk ideeën tot leven te brengen en mee te doen met acties die het plein een prettige omgeving maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt.

Mooie buurtinitiatieven

Het plein biedt veel ruimte voor buurtinitiatieven en het PleinFestijn is daar één voorbeeld van. Tijdens het PleinFestijn komen lokale ondernemers, sociale projecten en bewoners van alle leeftijden en achtergronden samen om hun spullen, kennis en talent te delen. Het PleinFestijn wordt georganiseerd door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West, Team Sportservice Amsterdam en Stichting Amsterdam BLEND Events. In de loop van het jaar volgen nog twee edities.

Meer informatie en aanmelden voor een kraampje: www.amsterdamblendmarket.nl.