‘Heel Noorderpark Beweegt’ brengt iedereen in beweging
Foto credits: Huub Zeeman

Op zaterdag 22 april komt het Noorderpark volop in beweging met een sportief programma voor jong en oud. Getraind of ongetraind, staand of zittend; iedereen kan meedoen. De verschillende beweegactiviteiten vinden plaats op het veld tussen het Noorderparkbad en buurthuis het Anker. Tussendoor kun je neerstrijken op een gezellig terras bij het Noorderparkpad met gezonde hapjes en muziek. Bij het Anker is een dansvloer om vrij te dansen.

Van 10.30 tot 16.00 uur zijn er allerlei proeflessen en workshops zoals walking football, schaken, wandelgroepjes, yoga, fietsen, kickboksen, hoepelen, streetdance en kinder-funbikes. Tussen de middag wordt het programma onderbroken om een klinkend record te vestigen: zoveel mogelijk mensen komen tegelijkertijd in beweging met een springtouw! Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk kondigt dit onderdeel aan om vervolgens met iedereen mee te doen op dit feestelijke hoogtepunt.

In de middag kun je je fitheid meten aan de hand van een vitaliteitstest en draait het programma vooral om dans. Dance connects neemt 50-plussers mee in creatieve dans en muziek, de DAT!school toont allerlei danskunsten van jong talent. Er is rollator dance van stichting On & Backstage, hoepelen met Hoopdance en Vince Charming, een bekende danser uit de hiphopscene, geeft een proefles streetdance. Aan de nodige energie wordt ook gedacht: er staan kramen met gezonde snacks, fruitwater en sport en spelmateriaal is aanwezig. Kortom, voor ieder wat wils! Kom op de bonnefooi langs en sluit aan waar je zin in hebt, of alleen kijken is ook leuk.

Heel Noorderpark Beweegt – zaterdag 22 april van 10.30 tot 16.00 uur, op het grasveld tussen het Noorderparkbad (Sneeuwbalweg 5) en buurthuis het Anker (Wingerdweg 260). Deelname is gratis. Let op! Als je je via het Facebook event op ‘Noorderpark Leeft’ aanmeldt, maak je kans op een fitness springtouw of vrijkaartje zwemmen in het Noorderparkbad.

Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Noorderpark en is mede mogelijk gemaakt door RAY-action, het Anker, Noorderparkbad, Gezond Noord, Decathlon-Noord, Gemeente Amsterdam, SPIN, Schaakvereniging De Volewijckers, Dance Connects, Sciandri, Rewind Music Studio, Stichting On & Backstage en diverse sportinstructeurs.

Het Noorderpark is het groene hart van Amsterdam-Noord en slaat een brug tussen de verschillende wijken en mensen. Hier kun je genieten van de natuur, sporten en bewegen. Stichting Noorderpark organiseert en ondersteunt bewonersactiviteiten zodat dromen van bewoners werkelijkheid worden. Zo zijn er sporttoestellen in het park geplaatst en leidt de stichting bewoners op tot sportinstructeur waardoor er een gratis beweegaanbod is. Wil je ook een activiteiten organiseren in het park of mis je iets? Kijk op www.noorderpark.nl.