STRAAT Museum en STRAAT Gallery presenteren tentoonstelling: Indigenous Americans: Post Colonial Expressions
Werk van Danielle SeeWalker

Deze tentoonstelling richt zich op vier hedendaagse kunstenaars met een Inheemse Amerikaanse-achtergrond:

Jaque Fragua, Danielle SeeWalker, Kaplan Bunce & Anthony Garcia Sr.

Als onderdeel van de voortdurende missie om het publiek kennis te laten maken met de diversiteit van street art en graffiti cultuur wereldwijd, toont en viert deze tentoonstelling een onderbelichte subcultuur. Indigenous Americans: Post Colonial Expressions spreekt over de eenheid die een diverse cultuur belichaamt, en over de diepgewortelde geschiedenis van inheemse makers en hun voortdurende relatie met schilderkunst in de openbare ruimte.

In de woorden van deelnemende kunstenaar Kaplan Bunce: “Het hedendaagse Urban Art-landschap vind ik lijken op een mix van cultuurrijke uitwisselingen van internationaal kunstgebruik. Ik zie eenheid in de gemeenschap en heb gemerkt dat ik, door voortdurend mijn inheemsheid in deze ruimtes toe te passen, een pad voortzet dat is gecreëerd door degenen die al eeuwenlang markeringen op muren maken.”

De tentoonstelling wordt geopend met een openbare openingsreceptie op zaterdag 8 april 2023, van 19.00 tot 22.00 uur in STRAAT Gallery. Tijdens de receptie organiseert STRAAT Gallery ook een pers- en openbare Q&A met de kunstenaars. Deze Q&A vindt plaats tussen 19.30 en 20.00 uur. Dit is een unieke gelegenheid om de kunstenaars te leren kennen. RSVP naar [email protected] als je hier bij aanwezig wilt zijn.

Alle vier de kunstenaars zullen aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling. Naast de galerietentoonstelling, die loopt tot en met zondag 4 juni 2023, zal elke kunstenaar ook een werk op mural-formaat maken voor de permanente collectie van STRAAT in de grote zaal.

De kunstenaars gaan live aan de slag tijdens de openingstijden van het museum van zondag 2 april tot en met vrijdag 7 april. Bezoekers worden aangemoedigd om tijdens deze dagen te genieten en getuige te zijn van hun vooruitgang.

Openingstijden en meer informatie over de tentoonstelling Indigenous Americans en STRAAT is te vinden op: https://straatmuseum.com/nl