Dit zijn de vier mooiste landen in Europa om te kamperen
Foto credits: Unsplash / Jimmy Conover

Amsterdam is prachtig, maar het is natuurlijk ook heerlijk om er af en toe op uit te trekken. Dan kun je dicht bij huis blijven, maar het is de moeite waard om verder te trekken. Europa heeft namelijk heel veel moois te bieden. Wil je er op uit met de camper, caravan of gewoon een kleine tent? Bezoek dan zeker eens de vier mooiste landen in Europa om te kamperen!

1. Frankrijk

Het landschap in Frankrijk is erg gevarieerd en daardoor heel interessant voor kampeerders. Je kunt kamperen tussen de wijnranken van de Bourgogne, vlakbij diepe kloven in de Gorges du Verdon, maar ook genieten bij de prachtige stranden van de Côte d’Azur. Door die afwisseling verveelt dit land nooit. Erg populair zijn nu de glampings, waar je overnacht in een grote, luxe tent, die van alle gemakken is voorzien. Kamperen was nog nooit zo luxe! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij Allcamps, voor een groot en divers aanbod.

2. Noorwegen

Scandinavië wordt steeds populairder om de zomervakantie door te brengen. En dat is begrijpelijk, want het landschap is adembenemend. Zo staat Noorwegen bekend om zijn fjorden, hoge bergen en de ongerepte natuur. Het is een land waar je nog dagenlang door de bossen kunt trekken zonder iemand anders tegen te komen. Maar ook op het gebied van kunst en cultuur valt er van alles te bekijken. Kortom: ook Noorwegen is een land dat voor iedereen wat te bieden heeft.

3. Italië

Italië heeft een rijke historie én prachtige natuur: een niet te versmaden combinatie. Als je kampeert in Italië kun je prachtige meren bezoeken, zoals het Comomeer en het Gardameer. Maar je kunt ook naar de steden trekken om te genieten van oude Romeinse gebouwen. Ook de Italiaanse eilanden zijn een bezoekje waard. Zet je tentje bijvoorbeeld neer op Sardinië. En ook wat betreft campings in Italië kun je kiezen uit allerlei varianten: kleinschalig, of juist heel groot met animatie. Heel duur, of juist low budget. Maak daarin je eigen keuzes en geniet van de perfecte vakantie.

4. Kroatië

Aan de prachtige Adriatische kust ligt Kroatië, een kampeerbestemming die steeds meer in trek raakt. Aan de kunst liggen heel veel campings, direct aan zee. Daar kun je dus een hele vakantie lang genieten van het heldere zeewater. Er is alle ruimte om te zwemmen, surfen of snorkelen. Niet alleen de kust, maar ook de binnenlanden van Kroatië zijn trouwens het bezoeken. Kampeer bijvoorbeeld in de buurt van nationale parken, zoals Krka. Dit afwisselende land is ook zeker een bezoekje waard!