Parkmarkt in het Noorderpark

Op zondag 29 mei organiseert Stichting Noorderpark met een aantal buurtbewoners na lange tijd weer een Parkmarkt. Op deze gezellige, lokale markt middenin het Noorderpark staan tientallen kramen van bewoners uit de buurt. Je vindt er handgemaakte spullen zoals sieraden en borduurwerk, maar ook tweedehands spullen en kleding. De kramen staan opgesteld vanaf speeltuin Bloemenkwartier tot aan Pompet.

Er is een gezellig terras bij Het Anker met een hapje, drankje en live muziek. Straatmuzikant Jeffro, die bij iedere Noorderling wel bekend is om zijn gouden keel en vaak te horen in het winkelcentrum, treedt nu op in het park. Verder staat er een tombola waarbij je kans maakt op een prijs, is er iemand die haar gaat invlechten en iemand met zelfgemaakte stroopwafels. Bij de kraam van Stichting Noorderpark kun je terecht met vragen of eigen ideeën voor het park.

Alle kinderen kunnen bij speeltuin Bloemenkwartier terecht met een eigen kleedje om spulletjes te verkopen. Verder zijn hier allemaal leuke dingen te doen, zoals oud Hollandse spellen, schminken of pannenkoeken eten. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op de Parkmarkt!

Het Noorderpark is het groene hart van Amsterdam-Noord en slaat een brug tussen de verschillende wijken en mensen. Hier kun je genieten van natuur, buurtactiviteiten en sport. Stichting Noorderpark versterkt samen met bewoners de levendigheid in het park. Doel is om een groene en verbindende plek te zijn voor iedereen. Ook is er alle ruimte om zelf activiteiten te organiseren. Meer info: www.noorderpark.nl

Gerelateerd: wat kun je doen op Hemelvaartsdag in Amsterdam?