Nieuwe activiteit tijdens Youth Pride: Junior meets senior and senior meets junior

Pride Amsterdam is op zoek naar jongeren tussen de 13 en 30 jaar, die op 3 augustus mee willen doen aan een wel heel bijzondere activiteit. LHBTI+ jongeren en LHBTI+ senioren zullen elkaar in het dagelijks leven niet snel spreken. Meestal vertoeven ze in hun eigen generatie groep. Ze willen wel graag contact met elkaar. Jongeren zijn nieuwsgierig naar de verhalen van de senioren. Hebben zij wel een coming-out gehad en zo ja hoe ging dat dan in vroegere tijden.

Beide doelgroepen samenbrengen

Hebben zij relaties gehad en hoe verliepen die relaties enzovoorts. Senioren zijn nieuwsgierig hoe jongeren nu hun LHBTI+ zijn ervaren en hoe ze daarmee omgaan in hun omgeving. “Daarom willen we beide doelgroepen samenbrengen tijdens de prideweek. Dat doen we rondom een lunch, waarbij dit het onderwerp van gesprek wordt. Een maaltijd is het moment om met elkaar van gedachten te wisselen. Het idee is vanuit senior pride commissie ontstaan en door de junior pride commissie omarmt.”

Youth Pride Festival

Op donderdag 3 augustus 2023 vindt in Social Hub een Youth Pride festival plaats. Dat start om 13.30 uur. Voorafgaand aan dit festival zal van 12.00 tot 14.00 uur een lunch-meeting plaatsvinden. Het eten is een middel om met elkaar in contact te komen. Het contact leggen tussen elkaar is het doel van deze activiteit. De maaltijd voor deelnemers is kosteloos. De leeftijdsgroep van de juniordeelnemers is van 13 tot 30 jaar.

Op zoek naar jou

De leeftijdsgroep van de senioren is 60+. Als voorwaarde wordt gesteld, dat elke deelnemer bereid is een gesprek aan te gaan met een niet leeftijdsgenoot. We hebben al 40 enthousiaste senioren gevonden, die graag deelnemen en het gesprek willen aangaan. We zijn nu op zoek naar de jou. Ben je enthousiast om deel te nemen aan deze activiteit dan is een kort mailtje naar [email protected] voldoende om je aan te melden. Je krijgt dan verdere informatie van Sjaak Blenk, die deze activiteit organiseert.

Nog vragen?

Heb je vragen dan kan je hem ook mailen. Wel graag je voornaam en achternaam vermelden in de mail. Ook je leeftijd in de mail vermelden stellen wij op prijs. Het zal een teleurstelling zijn als we senioren moeten melden dat er te weinig jongeren deelnemen. Dus meld je nu aan.