Je hond of puppy laten trainen in Amsterdam - de beste scholen
Foto credits: Pixabay / Nana_Amigo_Canino

Je hond of puppy laten trainen in Amsterdam? Daar heb je de beste scholen voor nodig. In de hoofdstad heb je voldoende opties om je puppy of hond te trainen. Een gedegen puppy training zorgt voor goede socialisatie. Het draagt er aan bij dat je hond zich goed zal gedragen. Dit is goed voor de hondenbezitter en de viervoeter zelf. Honden en baasjes komen door een goede training nader tot elkaar. Door middel van goede trainingssessies wennen jullie aan elkaar. Er wordt geleerd om goed samen te werken. Daarnaast is het gewoon leuk om met je puppy aan de slag te gaan.

West, noord, zuid

Amsterdam West

Hondenschool Omnia

Bij hondenschool Omnia zijn alle honden welkom. Of je nou een volwassen of puppy, rasechte bastaard of rashond, zwerfhond of hond van goeden huize hebt. Elke hond kan hier passende begeleiding of training genieten. De cursussen en begeleiding worden gedurende het hele jaar aangeboden. Er kan aan cursussen worden deelgenomen zoals een basis/beginnerscursus, puppycursus en een vervolgcursus. Andere dienstverlening bestaat uit privélessen en gedragstherapie. Hondenschool Omnia heeft ruim twintig jaar ervaring en wordt door velen als een begrip in Amsterdam gezien. Belangrijke kernwaarden bij deze hondenschool zijn kwaliteit, inzicht, respect en professionaliteit. Professioneel handelen en kwaliteit wordt gewaarborgd door het volgen van bijscholing en studie.

Locatie: 2-A, Westerpark

Hondenschool ‘De Gabber’

Zoek je een hondenschool in Amsterdam? Wellicht is Hondenschool De Gabber wel precies waar je naar op zoek bent. Deze school voor honden is in 2008 opgericht door Olivier Wiegman. De beste man runt de school samen met vrouwlief Giulia Zonneveld. Het team dat hier werkt bestaat uit instructeurs met kennis die goed opgeleid zijn. De lessen worden altijd gegeven door trainers die in het bezit zijn van een diploma. De mensen die training willen zijn altijd bezig met het vergaren van nieuwe kennis. Er wordt niet gewerkt met slipkettingen en andere correctiemiddelen. Er wordt positieve training gegeven. Jouw dier zal altijd met respect behandeld worden. Bij deze organisatie stellen ze er alles aan te doen jou een fantastische huishond te geven. Je zal er veel plezier mee beleven.

Locatie: Spaarndammerdijk 316C

Amsterdam Noord

Hondenschool Loebas

De hondenschool Loebas is in 2010 opgestart door Suzanne Voskuil. In die tijd werd gestart met het geven van trainingen aan puppy’s in Amsterdam Noord en Landsmeer. Deelnemers waren kleine groepjes pups en begeleiders. Zij kregen veel persoonlijke aandacht. Jaren later staat Hondenschool Loebas bekend als een goede Amsterdamse hondenschool. De cursussen en begeleiding worden gegeven door Kynologisch Instructeurs die in het bezit zijn van een diploma. De activiteiten vinden plaats om een trainingslocatie welke omheind is. In het jaar 2022 zal deze organisatie haar 12,5 jarig bestaan vieren. De medewerkers geven aan vooral door mond-op-mond reclame gegroeid te zijn. De trainingen vinden plaats op een beloningsgerichte manier. Er wordt gewerkt met kleine groepen van gemiddeld zes honden. De cursussen worden gegeven volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondentraining en hondengedrag.

Locatie: Sportpark Kadoelen 4

Amsterdam Zuid

Jansen

Bij Hondenschool Jansen kun je een puppy trainen in Amsterdam. Er wordt geoefend in een natuurlijke sfeer. De honden worden getraind terwijl ze zo min mogelijk aan de riem vastzitten. De cursussen vinden plaats in het Amsterdamse Bos. De viervoeters krijgen veel ruimte om te spelen. De dieren die nog niet veel zelfvertrouwen hebben, werken daar in een eigen tempo aan. Ze worden ook geholpen om sociale vaardigheden onder de knie te krijgen. Er wordt gewerkt met kleine groepen. Hondenschool Jansen besteed vaak aandacht aan probleemgedrag en hoe ze hier goed mee om kunnen gaan.

Locatie: Amsterdamse Bos

Hondenschool Van Stal

Bij Hondenschool Van Stal staat positief trainen centraal en gaat het voornamelijk om het onder de knie krijgen van de hondentaal. Volgens deze hondenschool zul je daarmee een sterke band met je hond opbouwen. Voordeel hiervan is dat het trainen steeds leuker wordt. Daarnaast gaan jullie (baasje en hond) elkaar steeds beter gaan begrijpen. De leraren zijn in het bezit van de juiste diploma’s en hebben jarenlange ervaring. Er is hier een puppyschool voor pups vanaf 8 weken en een basisschool voor honden vanaf 12 weken. Het overdekte trainingsterrein wordt het hele jaar gebruikt voor trainingen. Van Stal is opgericht in 2015 door Boukje van Hilst en Wessel Brunink.

Locatie: Kostverlorenkade 25

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam