Inclusive Disco/House Clubnight 'Celebrate'

Op 30 september staat in de Akhnaton ‘CELEBRATE’, een originele inclusieve disco/house clubnight op het programma. Vrije Tijd Amsterdam blikt op het spektakel vooruit met de organisatie.

Is het mogelijk om ‘Inclusive Disco/House Clubnight ‘CELEBRATE’ kort te introduceren?

“Op 30 september wordt in de Akhnaton van 22:00 tot 04:00 uur een uniek disco/house event georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt diversiteit gevierd met Dj’s Rob Boskamp, Joshua Walter en Djovaroh met ook een bijzonder optreden van ChelseaBoy bekend van Drag Race Holland.”

Kun je iets meer vertellen over de organisatie van dit evenement?

“De organisatie bestaat uit Conny Janssen Productions, bekend van haar jarenlange samenwerking met Erwin Olaf, Manifesto Paradiso, Valtifest en O.W.A.P. Dit in samenwerking met Johan van Rooy van Djovaroh-Events bekend van GTST, Joop v.d. Ende Musicals, Lido Parijs en het Eurovisie Songfestival. Samen organiseren we voor het eerst deze bijzondere clubnight. We kijken er enorm naar uit.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om dit event te organiseren?  Waarom wordt er zo ingezet op diversiteit en inclusie?

“Johan werkt ook als regio-adviseur bij VSBfonds en ziet daar veel projecten voorbijkomen met als doel het verbeteren van sociale cohesie, diversiteit en inclusie. Belangrijke thema’s in de huidige tijd. Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Conny en Johan. Iedereen hoort zich welkom te voelen om in een open, veilige en vooral ook feestelijke gemeenschap zichzelf te kunnen zijn. De multizintuigelijke activiteiten dragen bij aan het idee om een zo uitgebreid mogelijk scala aan ervaringen voor iedereen te bieden.”

Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Willen & Doen. Waar zetten zij zich voor in?

“Wil Groot van Willen & Doen levert in Zuid-Afrika een bijdrage aan de strijd tegen HIV en AIDS. Daarbij richt hij zich vooral op kansarme kinderen en ontwikkelingswerk in de gemeenschappen. Wij willen graag een bijdrage leveren aan dit belangrijke werk.”

Waarom is er gekozen voor dj’s Rob Boskamp, Joshua Walter en Djovaroh?

“Zij hebben al ruimschoots bewezen er een fantastische clubnight van te kunnen maken. Alle drie zorgen ze met hun Disco en House sets voor een vreugdevolle uplifting sfeer.”

Ik zag dat ChelseaBoy ook komt optreden. Wat gaat deze entertainer toevoegen?

“Deze ultra talenvolle artiest creëert met optredens een ultieme utopische visie, een universum dat wordt beheerst door het volledige spectrum van ongebreidelde creativiteit, inclusiviteit, zelfacceptatie en liefde.”

Wat voor spektakel kunnen we nog meer verwachten?

“Een multizintuigelijke avond door aanwezigheid van een ‘Vocal Master of Ceremonies’, ‘Scent Jockey’, ‘Light Touch masseur’, ‘Het Orakel Mignon’, stoelmasseur en kunstenaars ‘Melina Vormer’, ‘HP van Essen’ & ‘Momo Tusloq’ die live kunst gaan maken en uitnodigen mee te doen.”

Kunnen jullie de Akhnaton eens omschrijven?

“Deze locatie is vernoemd naar de legendarische farao Akhnaton die zo’n 1350 jaar voor Christus wilde breken met oude tradities en gewoonten. Akhnaton (sinds 1971 aanwezig op deze locatie) is een club waar verschillende culturen samenkomen en waar vrijheid en openheid worden aangemoedigd. Men vindt het belangrijk dat ieder mens zich op zijn gemak voelt en hoopt daarmee de uitwisseling van creatieve en artistieke ideeën te bevorderen.”

Is het mogelijk om online een ticket aan te schaffen?

“Ja dit kan direct via Chipta of de website. We hopen dat veel mensen dit doen zodat we er met zijn allen op 30 september een onvergetelijke clubnight van gaan maken.”

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam