In Dead Skin duikt theatermaker Maria Magdalena Kozłowska in de vuilnisbelt van haar eigen modeverslaving
fotocredits zijn © Marcin Kaminski Foto via Frascati Theater

Theatermaker Maria Magdalena Kozłowska komt in december met haar nieuwe voorstelling Dead Skin: een explosieve mix van een klimaatperformance en een surrealistische modeshow. Dead Skin is haar tweede voorstelling bij Frascati Producties en gaat op 3 december in première.

Samen met jazzmuzikant Björk Delcroix Semey duikt Maria Magdalena Kozłowska in de eenzame vuilnisbelt van haar eigen modeverslaving. Onverwachte ontmoetingen tussen kledingstukken en de performers leiden tot levende sculpturen, begeleid door psychedelische soundscapes verrijkt met hedendaagse klassieke muziek. Gruwelijk, obsceen en toch op een vreemde manier aantrekkelijk. Eindregie is in handen van Renée Copraij, die eerder werkte met onder anderen Florentina Holzinger en Jan Martens.

Over Maria Magdalena Kozlowska

Regisseur, zangeres en performer Maria Magdalena Kozlowska (PL/NL) verkent in haar werk het verbindende en revolutionaire potentieel van de menselijke stem. Met klassieke zang, muziek, beeldende kunst en live performance slaat ze in haar werk een brug tussen individu en maatschappij, traditie en transitie, verleden, heden en toekomst.

Kozlowska begon haar artistieke carrière in Polen, waar zij twaalf jaar werkzaam was. Haar werk wordt getoond bij verschillende Europese podia en kunstinstellingen. In 2020 studeerde ze af aan de ATD DAS Theatre in Amsterdam en sinds 2021 is ze als maker verbonden aan Frascati Producties. Na COMMUNE (2021), een muzikaal eerbetoon aan protesterende vrouwen wereldwijd, is Dead Skin haar tweede Frascati-productie.

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. In seizoen ’22-’23 ontwikkelt het productiehuis werk van o.a. Caro Derkx, Cherish Menzo, LENZ, Floor Houwink ten Cate, Melyn Chow & Kim Zeevalk, Gavin-Viano, Gerben Vaillant, Ira Brand, Kim Karssen, Naomi Steijger en Priscilla Vaudelle.

Dead Skin
Maria Magdalena Kozłowska / Frascati Producties
Te zien in Frascati 4 van do 1 t/m za 3 en wo 7 t/m za 10 december 2022
Nes 71, Amsterdam
Première op za 3 dec 2022 | 20:00

Meer informatie: https://www.frascatitheater.nl/deadskin