Huis van Oranje in Johan Cruijff ArenA tijdens kwartfinale WK

Leuk nieuws voor fans van het Nederlands elftal. Vrijdag wordt de Johan Cruijff ArenA weer omgetoverd in het Huis van Oranje. In het Amsterdamse voetbalstadion kunnen supporters vrijdag op grote schermen naar de kwartfinale van het WK in Qatar kijken. Het duel start om 20:00 uur. Dit event wordt officieel georganiseerd door de KNVB.

Eerdere edities Huis van Oranje

De voetbalbond organiseerde bij de drie groepswedstrijden ook het Huis van Oranje. De eerste wedstrijd werd uitgezonden in de AFAS Live. Er kwamen ongeveer 4000 bezoekers op af. De laatste twee groepsduels, tegen Ecuador en Qatar, werden getoond in de Johan Cruijff ArenA. Deze duels werden beide door iets van 30.000 geïnteresseerden bezocht.

Wedstrijd tegen de Verenigde Staten

De KNVB besloot tijdens het duel tegen de Verenigde Staten in de achtste finales geen Huis van Oranje te organiseren. Dit besluit werd genomen omdat werd aangenomen dat veel Nederlanders thuis Sinterklaas zouden gaan vieren.

Bekende Nederlanders

Tijdens het Huis van Oranje zijn veel bekende Nederlanders aanwezig. Scheidsrechter Bas Nijhuis verzorgt samen met commentatoren Jack van Gelder en Evert ten Napel het commentaar. Voor, tijdens en na de wedstrijd komen vele artiesten optreden. Een aantal van hen zijn Mart Hoogkamer, Rolf Sanchez, Diggy Dex, Xander de Buisonjé, Ronnie Flex en dj La Fuente.

Gerelateerd artikel: Groot scherm in Amsterdam: WK 2022 – Oranje kijken