Feest in Club Church: ‘roemruchte nachtclub viert 15e verjaardag’

De beroemde Club Church viert aanstaande zaterdag haar 15e verjaardag! Reden voor Vrije Tijd Amsterdam om wat vragen te stellen aan Richard Keldoulis, een van de eigenaren van de nachtclub en als dragqueen bekend als Jennifer Hopelezz.

Zou je Club Church allereerst eens kunnen introduceren?

“Club Church begon 15 jaar geleden als een gay fetisjclub. Sindsdien hebben we ons echt ontwikkeld tot een veilige ruimte voor de hele LHBTI+ gemeenschap, waarbij het een plek is geworden voor een veel breder publiek.”

Club Church

Is het mogelijk om de vaste clubavonden eens toe te lichten?

“Het is moeilijk om de clubavonden te beschrijven, omdat we er zoveel hebben. Zo hebben we naakte avonden op woensdag en ondergoedfeesten, (Z)onderbroek, op vrijdag. Op donderdag hebben we ons Blue-dansfeest, waar een zeer diverse groep mensen komt, veel transpersonen, dragqueens en mensen van verschillende leeftijden, van 18 tot 80.”

Club Church

Wat is de doelgroep van Club Church?

“De doelgroep varieert per avond, zoals ik al zei. Op vrijdag zul je alleen mannen aantreffen en op zaterdag, afhankelijk van het thema, een gemengd queer- of jong publiek. We hebben ook feesten voor sportkledingliefhebbers, leermannen, bears, we hebben een spankingfeest, lesbische feesten en beruchte feesten zoals Meat Market.”

Feest in Club Church: ‘roemruchte nachtclub viert 15e verjaardag’

Ik las dat seksuele veiligheid in de club een belangrijke rol speelt. Hoe komt dat tot uiting?

“We zijn 15 jaar geleden begonnen, dus dat was vóór PrEP en sero-sorting. We waren toen erg streng. Condooms moesten altijd worden gebruikt. Nu is dat anders met PrEP. We hebben altijd samengewerkt met Aidsfonds, GGD en de gemeente Amsterdam. We zijn dé plek waar de overheid de community kan bereiken. Tijdens de uitbraak van de apenpokken hebben we een essentiële rol gespeeld en waren we eigenlijk de enige organisatie die een openbare bijeenkomst organiseerde om het publiek te informeren.”

Feest in Club Church: ‘roemruchte nachtclub viert 15e verjaardag’

Wat is het hoogtepunt in de historie van Club Church?

“We hebben in de loop der jaren een aantal geweldige feesten gehad. Ik hou altijd van Oud en Nieuw. Daar kan ik echt loslaten en ontspannen en denken wow, we hebben het weer gedaan. Pride is natuurlijk altijd geweldig. Ik denk echter dat de beste dagen nog voor ons liggen.”

Feest in Club Church: ‘roemruchte nachtclub viert 15e verjaardag’

Is er ondanks de online dating apps nog veel behoefte om elkaar in het echt te ontmoeten?

“Ja, absoluut! Er zal altijd behoefte zijn aan ontmoetingen tussen mensen, en vergeet niet dat het niet alleen om seks gaat. Het gaat om vriendschap, het ontmoeten van nieuwe mensen, dansen en sociaal contact.”

Feest in Club Church: ‘roemruchte nachtclub viert 15e verjaardag’

Hoe kijken jullie aan tegen Queer en Pride Amsterdam 2023?

“Ik vind het geweldig dat ze een extra week aan het festival hebben toegevoegd. Dit jaar duurt het feest dus twee weken lang. Fantastisch!”

Feest in Club Church: ‘roemruchte nachtclub viert 15e verjaardag’

Komt er dit jaar weer een StreetHeart Festival? Waarom wordt dit event georganiseerd?

“Ja, we organiseren dit jaar weer Streetheart, een straatfestival, op zaterdag 9 september. Het is onze kans om onze club naar buiten te brengen, het stigma weg te nemen en gewoon een geweldige tijd te hebben. Omdat het openbaar is, maken we het geschikt voor het hele gezin! Veel dragqueens, geweldige optredens, geen seks, ha ha!”

Club Church

Dan willen we natuurlijk nog weten wat we tijdens ‘Queer & pride church 15 years’ kunnen verwachten?

“We vieren onze 15-jarig bestaan aanstaande zaterdag. Het zal in de klassieke Club Church stijl zijn. Veel extravagante shows, veel plezier, veel gemeenschap en uiteraard ook veel seks.”

Foto credits: © Remon van den Kommer

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam