De Paradijsvogel: ‘Regenbgoogcamping waar je gelijkgestemden kan ontmoeten’
Initiatiefnemers Devin en Brenda.

In het weekend van 29/7 tot en met 1/8 of in de midweek van 1/8 t/m 5/8, kan er gekampeerd worden op regenboogcamping De Paradijsvogel. Vrije Tijd Amsterdam stelden een aantal vragen aan Brenda Schaaper, een van de initiatiefnemers.

Zou je pop-up camping ‘de Paradijsvogel’ willen introduceren?

“Dit is een kleurrijke en kleinschalige familiecamping in Lelystad. Een bijzondere plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Brenda Schaaper is initiatiefnemer van deze pop-up. Deze plek is opgezet voor gelijkgestemde LHBTIQ+ kinderen /tieners/jongeren en hun ouders, voor jongeren van 15 t/m 18 jaar die zelfstandig willen komen en voor LHBTIQ+ ouders met kinderen.”

Veilige plek

“De Regenboogcamping zal een veilige plek zijn waar je gelijkgestemden kan ontmoeten, kan chillen en kan experimenteren in je zoektocht naar je identiteit. Dit laatste vinden wij erg belangrijk, omdat het soms niet meevalt om je staande te houden in deze harde maatschappij die er vaak iets van vindt als je opeens in een jurk of op hakken loopt of met een andere naam door het leven wilt gaan.”

Helemaal jezelf zijn

“Wij hebben de plek gecreëerd waar je dit gewoon kan doen en waar je kan ervaren hoe het is om helemaal jezelf te kunnen zijn. Ook voor ouders zal het een plek zijn waar je zonder zorgen (dat je kind gepest of buitengesloten wordt) kunt vertoeven en met elkaar ervaringen kunt uitwisselen. Hier zijn meer ouders die jou en de dingen waar je tegenaan loopt helemaal begrijpen. Te beginnen met mijzelf.”

Vinden er speciale activiteiten plaats?

“Jazeker, denk aan een workshop hakken en catwalk lopen en een workshop Drag. Maar ook gaan we tekenen, doen we spelletjes en organiseren we voor de ouders een wandeling met onze coach.”

Creatieve camping met leuke accommodaties

“We hebben een veld gehuurd op een bestaande camping in Lelystad, een creatieve camping met leuke originele accommodaties erop dus dat trekt al een bepaald publiek aan. De eigenaar van de camping is heel erg maatschappelijk en dat heb je wel nodig een eerste keer. Onze bezoekers kunnen op het veld staan of een accommodatie boeken op de camping zelf dus zo langzamerhand hebben we de halve camping overgenomen 😉.”

Slotwoorden

“We hopen dat vele ouders en kinderen een onvergetelijke tijd bij ons zullen hebben en weer met vertrouwen de maatschappij in zullen stappen. Voor mensen die niet naar de camping kunnen komen, is er ook de gelegenheid om een dagje sfeer te proeven op de camping. Dan doe je mee met de workshops en eet je gezellig ’s avonds met ons mee. Dit kan op zaterdag 30/7 en dinsdag 02/8. Je ontmoet dan direct andere gelijkgestemden. Tickets zijn te boeken op onze site www.moederenzo.nl/camping.”

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam