De beste bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam
Leuke bloemen en planten bij Ivy’s Bloemenkiosk 

Zoek jij bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam? Dan wil je natuurlijk weten wat de beste plekken zijn. In de hoofdstad kun je op veel plaatsen leuke planten en bloemen kopen. Deze worden verkocht in gezellige bloemenkiosken of plantenwinkels. Waar kun je nou terecht voor dat ene leuke bloemetje? Wat is de allerbeste plek voor een mooie plant? Speciaal voor de planten- en bloemenliefhebbers gingen we op onderzoek uit. Met trots presenteren we dan ook ons lijstje met de beste bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam.

Centrum, zuid, nieuw-west, west

Amsterdam Centrum

Ivy’s Bloemenkiosk

We reizen bij Vrije Tijd Amsterdam nogal veel met de metro door onze mooie stad. En steeds als we bij Amsterdam CS in of uitstappen komen we langs Ivy’s Bloemenkiosk. Het valt ons op dat ze iedere dag weer hun best doen om de bloemen en planten op leuke en vrolijke wijze uit te stallen. Kijk ook maar even naar de leuke foto. Hartstikke leuk dus om hier een kleurrijk boeket of speciale plant te kopen. Deze kiosk is gevestigd onder het Amsterdam Centraal Station, tegenover de Albert Heijn to go waar je op de metro kan stappen.

Ivy’s Bloemenkiosk
Ivy’s Bloemenkiosk

Adres: Amsterdam CS Metrostation

Amsterdam Zuid

Bloemsierkunst Louise

We waren getipt om deze leuke bloemenwinkel (Louise Bloemsierkunst) in ‘De Pijp’ eens te bezoeken. Bij binnenkomst werd VTA direct leuk ontvangen door de rasechte Amsterdamse eigenaresse Louise. Er werd koffie aangeboden en Vrije Tijd Amsterdam kreeg een kijkje in de winkel, waar alle bloemen en planten vrolijk uitgestald waren. “Louise runt deze bloemenzaak al meer dan 23 jaar met passie. Klanten kunnen niet alleen bloemen en planten uitkiezen, maar zijn ook nog eens welkom om gezellig een kopje koffie te drinken. We bezorgen niet alleen in de buurt, maar door heel Amsterdam”, aldus een van de medewerkers enthousiast vanuit de werkruimte. Voor een prachtig samengesteld boeket met kleurige seizoensbloemen ben je op de Van Woustraat 187 aan het juiste adres.

De beste bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam
Bloemsierkunst Louise

Adres: Van Woustraat 187

Bloemen van Tante Lien

Bloemen van Tante Lien bestaat bijna 6 jaar en is niet meer weg te denken uit de Rivierenbuurt. Koop je een bloemetje van Tante Lien dan ben je verzekerd van topkwaliteit. De bloemen worden door klanten omschreven als exclusief, bont, kleurrijk en glitters. Je vindt er verder leuke, gezellige en exotische producten. Vanwege de uitstraling wordt Tante Lien ook weleens vergeleken met een snoepwinkel. Leuke bijkomende feitjes: Met kerst krijgen kinderen iets leuks en de medewerkers kennen de honden uit de buurt zelfs al bij naam. “En het zijn ook nog eens enorm harde werkers”, aldus een buurman. Daarnaast hebben ze ook nog een leuke bloemenwinkel aan de Scheldestraat.

De beste bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam
Bloemen van Tante Lien

Adres: Hoek Rooseveltlaan/ Waalstraat

Meer informatie: https://bloemenvantantelien.nl/

Amsterdam Nieuw-West

Bloemenwinkel De Keijzer

Deze bloemenwinkel kan je simpelweg niet missen. Als je langsrijdt word je vrolijk van alle vrolijke bloemen die leuk zijn uitgestald en je als het ware aankijken! Op het moment van schrijven bestaat bloemenwinkel De Keijzer al 40 jaar! Dit is een echt familiebedrijf wat door vader is opgestart en inmiddels al ongeveer 12 jaar door zoonlief is overgenomen. Vrije Tijd Amsterdam had een leuk praatje met een van de medewerkers. Bij Bloemenwinkel De Keijzer kan je gerust langs gaan om een leuke bos bloemen te kopen.

De beste bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam
Bloemenkiosk de Keijzer

Adres: Postjesweg 1

Meer informatie: https://www.facebook.com/bloemenkioskdekeijzer/

Amsterdam West

Jantje Boeketje bloemenkiosk

“Wij zijn de oudste bloemenkiosk in Amsterdam”, aldus een trotse vader (Jan) en zoon (Daniel) Visser, tijdens ons bezoekje aan deze bloemenwinkel. Deze kiosk stond 57 jaar op de hoek van de Van Hogendorpstraat en werd destijds gerund door Opa Visser. Nu staat de winkel al ongeveer 34 jaar op de brug De Wittenkade aan de Van Limburg Stirumstraat in de Staatsliedenbuurt. Na al 14 jaar meegewerkt te hebben bij ‘pa’ wordt Jantje Boeket bloemenkiosk momenteel gerund door zoon Daniel. Het zijn vooral veel mensen uit de Jordaan die hier hun bloemen kopen. De bloemen worden verkocht tegen schappelijke prijzen zodat iedereen een mooi boeket kan kopen. Ze zijn bij Jantje Boeketje bloemenkiosk gespecialiseerd in seizoens bloemen en boeketten.

De beste bloemen- en plantenwinkels in Amsterdam

Adres: 1051 AK Amsterdam

Heb jij nog een leuke tip? Weet je nog een leuke bloemen- en/of plantenwinkel in Amsterdam? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam