Carnaval vieren? Koop je outfit in deze Amsterdamse verkleedwinkels
Aquarel. Hanny Porton 2022

Vier jij dit jaar Carnaval in Amsterdam? Op zoek naar Amsterdamse verkleedwinkels? Of ga je naar het carnavalsfeest in een andere Nederlandse plaats? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om je te verkleden. In Nederland wordt Carnaval van oorsprong alleen door katholieken gevierd, voornamelijk in het zuiden en delen van het oosten. Maar, tegenwoordig doen er ook genoeg Amsterdammers mee aan het Carnavalsfestijn. Vandaar dat we een leuk artikel hebben geschreven over Amsterdamse verkleedwinkels. Hier kun je een outfitje scoren voordat je je in het carnavalsgedruis stort.

Zuid, centrum, oost

Zuid

Witbaard Feestartikelen

Ben je op zoek naar Amsterdamse verkleedwinkels voor carnaval in Amsterdam? Dan zou je in een van de winkels van Witbaard Feestartikelen weleens kunnen slagen. Deze feestspecialist heeft vestigingen in de Ferdinand Bolstraat en op de Rozengracht. Daarnaast is er ook een shop in Hilversum. Er kunnen ook bestellingen worden gedaan via de online webshop. Op de site zien we allerlei producten die te koop worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan pruiken, maskers, verkleedartikelen, brillen en anderen. Voor het gehele assortiment kun je het beste zelf een bezoekje aan de Witbaard Feestartikelen brengen.

In de buurt

Deze winkel van Witbaard is gelegen in de Ferdinand Bolstraat. Deze winkelstraat ligt midden in de bruisende wijk De Pijp. In de straat zijn allerlei soorten winkels te vinden. Je kan er bijvoorbeeld ook een bezoekje aan de HEMA brengen. In de buurt van deze straat zijn nog veel meer dingen te doen. Zo tref je in de buurt de befaamde Albert Cuypmarkt. Rondom deze markt zijn voldoende leuke winkeltjes en dito horecagelegenheden.

Adres: Ferdinand Bolstraat 22

Centrum

Louis Wittenburg

Louis Wittenburg is een van de alleroudste feestwinkels in de hoofdstad. Het bedrijf is in 1901 opgericht. Er wordt aangegeven dat ze voor alle feesten en partijen wel iets leuks kunnen bieden. Dus zeker ook voor Carnaval in Amsterdam. Ze omschrijven het assortiment als breed en divers. Er is zelfs een speciale afdeling waar je licentie kostuums kunt passen. Dit zijn pakken van onder andere Start-Trek, Batman, Spiderman en vele anderen. Kwaliteit en service staat bij Louis Wittenburg hoog in het vaandel.

In de buurt

Deze feestshop is gehuisvest in de Raadhuisstraat. Deze Amsterdamse straat bevindt zich in tussen de Keizersgracht en Nieuwezijds Voorburgwal. Dit is in het centrum van Amsterdam. Zoals de meeste mensen weten is er in de stadskern van de hoofdstad genoeg te beleven. Er zijn leuke theaters, musea en andere culturele trekpleisters. Daarnaast bevinden zich er een heleboel gezellige horecagelegenheden.

Adres: Raadhuisstraat 16

Oost

Dam Feestartikelen

Dam Feestartikelen is een feestwinkel in Amsterdam Oost. Deze onderneming is een echt familiebedrijf, welke al ruim 100 jaar bestaat. Deze organisatie is ontstaan op de Eerste van Swindenstraat. Naar eigen zeggen is Dam Feestartikelen een van de grootste aanbieders als het aankomt op ballonnen & feestartikelen in Nederland. Daarnaast is er een ruime keuze als het gaat om verkleedkleding en accessoires. In de winkel en webshop is alles te verkrijgen op het gebied van versiering een feest. Voor het gehele assortiment kun je het beste de winkel bezoeken of een kijkje nemen in de webwinkel.

In de buurt

Deze vrolijke winkel ligt aan de Middenweg in Oost. De straat is gelegen nabij de Dappermarkt, het Oosterpark en de Javastraat. Op deze plekken is er van alles en nog wat te beleven. Je vindt er leuke winkeltjes en een markt om te shoppen. De buurt zit vol met kroegen en restaurants. Op het gebied van sport zijn er ook vele mogelijkheden.

Adres: Middenweg 40 – 42

Maak er een mooie carnaval in Amsterdam of andere plaats van!

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam