EXTRA CONCERT BEYONCÉ OP 18 JUNI IN JOHAN CRUIJFF ARENA
EXTRA CONCERT BEYONCÉ OP 18 JUNI IN JOHAN CRUIJFF ARENA

Volgend op de enorm succesvolle release van BEYONCÉ’s zevende studioalbum, RENAISSANCE, heeft de wereldwijde superster vandaag de RENAISSANCE WORLD TOUR aangekondigd, haar eerste solotour in meer dan zes jaar. Onderdeel van deze tour is het concert op zaterdag 17 juni in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. De reguliere kaartverkoop hiervoor start dinsdag 7 februari om 10.00 uur via Ticketmaster. Dat nieuws heeft concertorganisator MOJO vandaag bekend gemaakt.

Shows in heel Europa

De 2023-tour, geproduceerd door Parkwood Entertainment en gepromoot door Live Nation, gaat op 10 mei 2023 van start in de Friends Arena in Stockholm, met shows door heel Europa in o.a. Cardiff, Edinburgh, Sunderland, Parijs, Londen, Marseille, Amsterdam, Warschau en meer. Vervolgens reist de tour verder door naar Noord-Amerika met o.a. stops in Toronto, Chicago, East Rutherford, Atlanta, Las Vegas, Los Angeles en Houston.

Steden Noord Amerika

Daarnaast doet RENAISSANCE WORLD TOUR in mei en juni ook nog Europese steden als Brussel, Barcelona, Keulen, Frankfurt en Hamburg aan. Andere Noord-Amerikaanse steden, die onderdeel zijn van de tour, zijn Boston, Charlotte, Dallas, Detroit, Kansas City, Louisville, Miami, Minneapolis, Nashville, New Orleans, Philadelphia, Pittsburgh, San Francisco, St. Louis, Tampa, Vancouver en meer.

Bijzonder initiatief

Net als bij haar voorgaande tours drukt Beyoncé ook buiten het podium haar stempel met BeyGOOD, het initiatief dat ze in 2013 oprichtte om mensen en bijbehorende programma’s over de hele wereld te ondersteunen. BeyGOOD zet haar nalatenschap van filantropie voort en bouwt de focus op economische gelijkheid uit, door organisaties te steunen die gemarginaliseerde en achtergestelde gemeenschappen ondersteunen, toegang tot beurzen te verlenen, mogelijkheden te bieden voor stages die kunnen leiden tot arbeidsbemiddeling en middelen te bieden om het ondernemerschap te ondersteunen.

Steun kleine bedrijven

Tijdens de tour ondersteunt BeyGOOD ondernemers in verschillende steden door Black Parade Route-lunches te organiseren, waarbij eigenaren van kleine bedrijven in het zonnetje worden gezet en subsidiemogelijkheden worden toegekend. Duizend kleine bedrijven worden gesteund met een toezegging van in totaal een miljoen dollar.

Ondersteuning studenten

Daarnaast ondersteunt BeyGOOD studenten door het verlenen van studiebeurzen aan hogescholen en universiteiten die tijdens de tour worden uitgereikt in tien verschillende steden. Elke school krijgt honderdduizend dollar en selecteert hiervoor zelf studenten. De totale bijdrage van BeyGOOD voor studiebeurzen tijdens RENAISSANCE WORLD TOUR bedraagt een miljoen dollar.

Bedrijf Tiffany & Co.

Tiffany & Co is de officiële juwelier voor RENAISSANCE WORLD TOUR. Tiffany & Co. levert een positieve bijdrage in de maatschappij door zich bewust te gedragen, de natuurlijke omgeving te behouden, prioriteit te geven aan diversiteit en inclusie, en een positieve invloed uit te oefenen op de gemeenschappen waarin ze actief is.