art’otel Amsterdam en Amsterdam Street Art lanceren nieuwe kunsttentoonstelling:
Fotografie: Janneke Nooij
Kunstliefhebbers opgelet! Er is een gloednieuwe tentoonstelling te bewonderen in art’otel Amsterdam. De tentoonstelling is geïnspireerd op de film ‘Le Voyage Dans La Lune’ uit 1902. Amsterdam Street Art (ASA) heeft de kunstwerken gecureerd en het buitengewone verhaal tot leven gebracht. De kleurrijke, rauwe en levendige kunsttentoonstelling is tot 29 juli dagelijks gratis te bewonderen in art’otel Gallery: de expositieruimte van een van de meest kunstzinnige hotels in Nederland, recht tegenover Amsterdam Centraal Station.

Art is a way of living

Art is a way of living. Daarom smelten kunst en cultuur samen bij art’otel Amsterdam. Zo organiseert het hotel verschillende programma’s en evenementen rondom deze pijlers, waaronder de nieuwe tentoonstelling die is samengesteld door partner Amsterdam Street Art. Niels Eerenstein, general manager art’otel Amsterdam, vertelt: “Het hotel is geïnspireerd op kunst, cultuur én gastronomie. We proberen dit door te vertalen in een programma van evenementen en partnerships die onze gasten op culturele én kunstzinnige wijze inspireren.”

Le Voyage Dans La Lune

De tentoonstelling is geïnspireerd op de eerste short sciencefictionfilm ooit: Le Voyage Dans La Lune. Het verhaal gaat over een groep mannen die een ruimteschip klaarmaakt om naar de maan te reizen. De tentoonstelling weerspiegelt de saamhorigheid en het plezier die de mannen ervaren tijdens hun missie. Deze tentoonstelling presenteert het rauwe en bijzondere verhaal verteld door acht atronomers. De maan is prachtig én mysterieus. Naast kleurrijke elementen bevat de tentoonstelling donkere, industriële accenten en rauwe elementen. Deze staan symbool voor de mysterieuze kant van de maan, zoals de buitenaardse dieren die de groep tegenkomt tijdens de ‘Le Voyage Dans La Lune’.

Lars Brehm, Creative Director Amsterdam Street Art vertelt: “Naast het feit dat we een Street Art organisatie zijn, is het leuk om de grenzen te verkennen en een verbluffende ervaring te creëren in de geweldige galerijruimte van art’otel.”

De tentoonstelling bevat een paar zeer erkende kunstwerken van Nederlandse vrouwelijke én mannelijke kunstenaars, zoals ZEDZ en YorkOne, die eerder zijn getoond op evenementen als Burning Man, Wasteland en de Brussels Urban Art Fair.

Fotografie: Janneke Nooij
© TK Photography 2021

Als toevoeging op de gloednieuwe kunsttentoonstelling, organiseren art’otel Amsterdam en Amsterdam Street Art elke zaterdag een gratis Street Art Walking Tour voor gasten van het hotel onder leiding van een kunstexpert. Dankzij een kunstzinnige wandeling door de wijk, ontdekken bezoekers aan de stad kunstwerken van bekende artiesten en geheime, fotogenieke tuinen, steegjes en winkels.

Naast het bewonderen van kunst, zijn gasten welkom in het hotel restaurant en bar ARCA: het concept van de bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa. Hier geniet men van moderne Portugese gerechten met een Aziatische twist, cocktails en live muziek in het weekend. ARCA Bar serveert zelfs een exclusieve cocktail geïnspireerd op de laatste tentoonstelling. Kortom: er is altijd iets te beleven bij art’otel Amsterdam.

Het art & lifestyle hotel organiseert de komende tijd nóg meer unieke workshops en evenementen voor locals en bezoekers aan de stad. Blijf op de hoogte voor meer workshops en speciale evenementen via www.artotelamsterdam.com/whats-on.

“Le Voyage Dans La Lune”

Ronald Duikersloot
ZEDZ
YorkOne
Thijs Mikx
Simian Switch
Nohablalogica
Sanne Terweij
Guy Esmeijer
Merlijn van de Sande
Serge KB

Locatie: art’otel gallery amsterdam, Prins Hendrikkade 33

De expositie is tot vrijdag 29 juli 2022 dagelijks gratis te bezoeken (11:00 uur – 23:00 uur)