Warung: nieuwe donderdagse parel in Amsterdamse nachtleven

Warung: nieuwe donderdagse parel in Amsterdamse nachtleven
DJ LUCASH in actie. Photocredits: Warung

Warung: nieuwe donderdagse parel in Amsterdamse nachtleven

De uitgangsscene in Amsterdam heeft er op donderdag een nieuwe en levendige parel bij. Warung, de naam van het nieuwe event is in Indonesië het middelpunt van elke buurt en staat voor een tropische vakantie vibe en laagdrempeligheid, voorziet sinds september de Melkweg van nieuwe, creatieve en diverse muzikale impulsen.

Warung: nieuwe donderdagse parel in Amsterdamse nachtleven
Photocredits: Warung

“De Melkweg heeft Yoeri Wilke en mij een tijdje geleden benaderd om een nieuw concept neer te zetten voor de donderdagse feesten in de Melkweg. Dat leek ons direct een vet idee”, vertelt DJ en producer Lucas Jansen (dj naam: LUCASH) als één van de twee drijvende krachten van dé nieuwe clubavond in de stad.

DJ LUCASH vervolgt: Yoeri doet al veel in de uitgaansscene van Amsterdam, geeft bijvoorbeeld al andere feesten in de Melkweg. Hij vroeg of ik er een vet muzikaal programma omheen kon bouwen om er zodoende een toffe donderdag van te maken. En, we hebben Goos Baars die als assistent muziek programmeur iedere week zijn toegevoegde waarde weer bewijst.

We krijgen van de Melkweg alle tijd en vrijheid om iets moois op te bouwen. Dat is prettig want een nieuwe clubavond is net als het starten van een eigen bedrijf. Je hebt een lange adem nodig. En die hebben wij aangezien we het leuk vinden wat we aan het doen zijn en een passie hebben voor muziek en de organisatie van dit soort clubnachten.

Warung: nieuwe donderdagse parel in Amsterdamse nachtleven
Photocredits: Warung

We proberen Warung zo toegankelijk mogelijk te maken en draaien qua muziek een toffe mix van Eclectic, indie, disco, R&B, house, hits en commerciële nummers. Net zoals de muziek zijn ook onze bezoekers zeer gemixt. En niet te vergeten, de bezoekers kunnen op een spectaculair decor dansen. Met dat totaalplaatje proberen we ons te onderscheiden in de stad.

Verder gebruiken we de nieuwste online marketing technieken wat een mooi bereik en prachtige content oplevert. De Melkweg projecteert de aankondiging van ons feest buiten op het videoscherm. We richten ons op het huidige uitgaanspubliek, dat onder andere een groot aantal studenten herbergt. En tot nu toe hebben we veel verschillende leeftijdsgroepen binnen gehad.

Er komen steeds meer bezoekers, dat is leuk om te zien en geeft ons het gevoel dat we op de goede weg zijn. Voor het aankomende feest stromen de gastenlijst aanvragen binnen dus dat gaat ongetwijfeld een mooie avond worden. Super kicken als meer mensen op donderdag de weg naar de Melkweg weten te vinden. Want, we streven naar iedere week een volle bak.

Warung: nieuwe donderdagse parel in Amsterdamse nachtleven
Photocredits: Warung

Op de vraag van VTA hoe het Amsterdamse uitgaansleven ervoor staat reageert Lucas enthousiast. “Top natuurlijk. Amsterdam is de dance hoofdstad van de wereld en we zijn echt verwend. Kijk naar al die festivals en feesten tijdens ADE. Dat is echt te gek. Van der Laan was erg begaan met het nachtleven. Nu met alle politieke wijzingen in de stad hou ik wel mijn hart vast moet ik eerlijk bekennen. Hopelijk blijven ze van de huidige nachtcultuur af. Ik moet er niet aan denken dat ze de 24-uurs vergunningen intrekken. Dat moeten we echt niet hebben. Ach, laten we er maar vanuit gaan dat dat niet zal gebeuren”, laat de van muziek bevlogen Lucas Jansen ten slotte vol enthousiasme weten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Prachtige 30-jarige jubileumavond Wolter Kroes in Carre