Fotocredits: stevepb

Vrijdag staat het weekend weer voor de deur! Waar de één het weekend graag begroet met een koud glas bier, de ander een originele tequila enorm kan waarderen, geven we dit keer onze visie op cocktails. Speciaal voor de Amsterdamse cocktailliefhebbers hebben we een top-5 cocktails gemaakt. Het lijstje is gemaakt naar aanleiding van rondvraag die we deden op de redactie van Vrije Tijd Amsterdam.

Mojito

De Mojito gaat er wat ons betreft altijd wel lekker in! Mocht je deze cocktail thuis willen maken dan is het belangrijk om te weten welke ingrediënten er nodig zijn om een overheerlijke Mojito klaar te kunnen maken. De cocktail wordt gemaakt van een mengeling die bestaat uit rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater, munt en lekker veel ijs.

Scroppino

Een Scroppino kun je maken door een combinatie van limoen- of citroenijs en wodka. Er bestaat ook een combinatie met Italiaanse mousserende witte wijn (prosecco). Volgens de kenners is een ‘Scroppino’ het lekkerste om tijdens gerechten te nuttigen.

Caipirinha

De Caipirinha is een cocktail die oorspronkelijke afkomstig is uit Brazilië. Deze drank bestaat uit limoen, cachaça, ijs en suiker. Het mooiste is natuurlijk dat je deze cocktail op het strand in Rio de Janeiro tot je kan nemen.

Pina Colada

De cocktail Pina colada houdt al jaren stand. Het drankje bestaat uit witte rum, ananassap en kokosmelk. Het is nog wel even leuk om te weten dat deze drank in 1954 is bedacht door een barman in San Juan, en dat dit de absolute nationale drank van Puerto Rico is.

Cosmopolitan

Cosmopolitan is een drankje bestaande uit wodka, cranberrysap, limoensap en Cointreau. Er zijn ook barren waar de limoensap wordt vervangen door Limoncello en er wordt soms gekozen voor roeren in plaats van shaken.

Nou, hopelijk hebben we je genoeg inspiratie gegeven voor een lekker weekendje cocktail drinken.

vrijetijdamsterdam.nl