Hoe je huisfeestjes op de grachten netjes houdt voor je buren
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Organiseer je een huisfeestje maar wil je alles netjes houden voor je buren? Dat valt te prijzen. Je hebt verschillende soorten geluidsoverlast welke je tot een minimum wilt beperken zodat iedereen lekker kan genieten van een vrije avond. Wel zo netjes natuurlijk!

Geluidsoverlast muziek

Je hebt verschillende soorten geluidsoverlast die je kunt bestrijden. Geluidsoverlast muziek staat bij veel buren op nummer 1 als het gaat om last van de buren. Het is menselijk om de volumeknop om hoog te draaien en mee te zingen met je favoriete hits. Op de werkvloer zie je in bedrijfskantines dat het op vrijdag vaak een gewoonte is om lekkere meezingplaten op te zetten.

Maar stel je voor dat je net die collega bent die van andere muziek houdt? Of wat te denken als je vlakbij een groot evenemententerrein woonachtig bent. Veel mensen betitelen in die situaties muziek als bron van ergernis.

Strooming

Om deze problemen te verhinderen heeft het bedrijf Strooming een aantal oplossingen bedacht. Zij hebben tips in het leven geroepen waarmee je overlast kunt bestrijden. Je hebt verschillende opties. Dit hangt mede af van de soort overlast. Zijn het voor jou vooral de buren die voor overlast zorgen? Bel eens bij deze mensen aan en ga samen in gesprek. Veel mensen staan ervoor open om afspraken te maken.

Gehoorbescherming

Woon je dicht in de buurt van een festivalterrein? Festivalorganisatoren dienen zich aan de regels te houden. Deze regels zijn zelfs wettelijk vastgelegd. Heb je zelf last van je oren tijdens concerten en festivals? Dan raden we je aan voor gehoorbescherming te gaan. Deze producten worden tegenwoordig tijdens festivals aangeboden door de organisatie.

Je dient er meestal een paar euro voor te betalen. Strooming verzorgt ook metingen om te zien op hoeveel decibel de muziek wordt gedraaid. Al met al dus genoeg oplossingen om allemaal te kunnen genieten van een welverdiende vrije dag.