FESTIVAL DE ZON MET PINKSTEREN IN AMSTERDAM
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

FESTIVAL DE ZON MET PINKSTEREN IN AMSTERDAM

Festival de Zon zorgt ieder jaar met een lekker festival weer voor een hoop vermaak. Het dance-spektakel, met de nodige entertainment, vindt op eerste Pinksterdag in Amsterdam plaats. Locatie van Festival de Zon is het Ndsm-plein in Amsterdam-Noord. Het populaire Amsterdamse feest is uitverkocht. Er kan geen kip meer bij.

Lekkere weersvoorspelling

“Er wordt een mooie lentedag voorspeld met 20 graden en een lekker zonnetje! Trek je badkleding aan onder je warme trui! Bier staat koud om en kom vroeg”, aldus de enthousiaste organisatie van Festival de Zon in Amsterdam. Tijdens het dance festijn, dat vooral populair is bij de nieuwe generatie Amsterdammers, geniet je bij verschillende stages van diverse muziekstijlen zoals house, techno, disco, hiphop en R&B.

Duurzaam festival

Festival de Zon is een duurzaam festival. In samenwerking met Revolution Foundation worden duurzame maatregelen getroffen. Zo is er tijdens de Zon een Circulair vegetarisch, een groen stroomplan en grondstoffenstroom dat zo veel mogelijk volgens een recycle procedure zal worden. De eerste hardcups beker kunnen bezoekers voor €1,- kopen. Deze kunnen de feestgangers bij zich houden of inwisselen voor een toko.

Bereikbaarheid festival de Zon

Tussen CS en NDSM vaart een extra festivalpont heen en terug. Op het festivalterrein zijn kluisjes aanwezig. Betalen is niet met munten maar met pinpas of er kan betaald worden met Payconiq aan de bar.

Feestje bij Thuishaven

Terwijl de zon helemaal uitverkocht is, kunnen pechvogels wellicht nog deel uit maken van een feest bij Thuishaven. Daar vindt zondag een nieuwe editie plaats met toffe djs. De kaartverkoop bij Thuishaven start vanaf 13:00 uur. Vanaf dat moment zijn er nog 300 kaarten beschikbaar, die men kan bemachtigen.

Goede omstandigheden

Zowel De Zon als het feest bij Thuishaven zullen plaatsvinden onder goede omstandigheden. Dit in tegenstelling tot het Pleinvrees Festival. Dat populaire feest zou zaterdag 8 juni op de NDSM plaatsvinden. Omdat er code geel was aangekondigd, konden zij de veiligheid van de bezoekers niet garanderen. Dat was onder andere de reden dat het festival niet doorging.

vrijetijdamsterdam.nl