Reggae Lake Festival: “relaxed, puur, roots en natuur”
Foto: © Reggae Lake Festival

In de zomer vindt in het Amsterdamse Gaasperpark een nieuwe editie van het populaire Reggae Lake Festival plaats. VTA blikte alvast vooruit naar het zomerse spektakel en stelde een aantal vragen aan de organisatie.

Kun je iets vertellen over het ontstaan van het Reggae Lake festival?

“De eerste editie was in 2016.  In de randstad waren geen grote reggae festivals, terwijl er toch voldoende belangstelling is voor deze muziekstijl. Reggaeliefhebbers gingen/gaan wel in grote getale naar de festivals elders in Europa, zoals Reggae Geel in België, Summer Jam in Duitsland of Rottotom in Spanje.”

Wie zijn de organisatoren van het festival?

“Ivette Forster, Vincent Soekra en Jan Gerards. Wij organiseren ook het Keti Koti en het Kwaku Summer festival.”

Waarom vinden jullie het Gaasperpark zo’n goede plek om een festival te organiseren?

“Het is het mooiste park van Amsterdam en het past uitstekend bij de vibe van ons festival: relaxed, puur, roots en natuur.”

Er is bekend gemaakt dat KOFEE (22 augustus) en Sean Paul (23 augustus) komen optreden. Dit zijn grote namen, hoe reageerden zij op jullie uitnodiging voor het Reggae Lake Festival?

“Bij een booking gaat het vaak om hun beschikbaarheid, of het festival bij ze past en uiteraard willen ze daar een bepaalde fee voor.”

Jullie hebben gekozen voor zes podia. Zijn er al meerdere artiesten bekend?

“De artiesten die nu bevestigd zijn: Maxi Priest, Collie Buddz, en Morgan Heritage. De rest wordt tussen nu en twee weken bekend gemaakt.”

Verwachten jullie veel festivalgangers?

“We verwachten tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers.”

Kunnen de hapjes en drankjes contant of met pin betaald worden?

“Het kan allebei.”

Het festival bestaat uit twee dagen, zijn er dichtbij overnachtingsmogelijkheden?

“In Amsterdam Zuidoost zijn genoeg hotels, hostels en er is 1 camping aan het park.”

Wat verwachten jullie voor publiek, jong, oud of alle leeftijden?

“Reggae Lake is een festival waar alle leeftijden vertegenwoordigd zijn: Oude rootsreggae en dub liefhebbers, de dertigers en veertigers voor de Danchall en de jongere afrobeats generatie.”

Vrije Tijd Amsterdam denkt dat het een heerlijk relaxed festival gaat worden waar je lekker kan chillen, eten en swingen, hebben jullie zelf nog iets toe te voegen?

“Right on.”
vrijetijdamsterdam.nl