Red Bull viert een nieuwe generatie Soul met echte smaakmakers

Red Bull viert een nieuwe generatie Soul met echte smaakmakers

Red Bull viert een nieuwe generatie Soul met echte smaakmakers

Amsterdam, 16 april 2019 – Wie bij Soul denkt aan de seventies, wijde broeken, Aretha Franklin of Erykah Badu, loopt achter. Soul van nu klinkt nieuw, elektronisch en up-to-date. Op zondag 9 juni 2019 betreden drie smaakmakers het podium in Amsterdam. Tijdens ‘Red Bull presents The Future of Soul’ treden Kali Uchis (US), RIMON (NLD) en Jarreau Vandal (NLD) op in de marmeren hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. De verkoop van de pre-sale tickets start op 17 april om 12:00 uur voor €17,50. De reguliere tickets volgen op 30 april.

Het Amsterdamse multi-talent Jarreau Vandal is co-curator van de show: “Er is tegenwoordig té veel toffe soulful muziek om te negeren. Soul is een belangrijk ingrediënt in alle muziekstromingen, en meer mensen zouden de soulmuziek van nu moeten ontdekken.”

Over de unieke experience die hij wil neerzetten vertelt hij: “Daarom is het zo hard dat ik met Red Bull samen deze show mocht samenstellen. Vanuit hun netwerk bleek ineens dat we naast nationale top ook internationaal konden denken.”

Kali Uchis

Als headliner komt de Colombiaans-Amerikaanse singer-songwriter Kali Uchis naar Amsterdam. Primeur: het is de eerste keer dat Kali te zien is in Nederland. Ze vergaarde wereldwijde bekendheid in 2018 met haar vernieuwende debuutalbum ‘Isolation’ en werd genomineerd voor een Grammy voor ‘Best R&B Performance’. Inmiddels is de video van haar hit ‘After the Storm’ al meer dan 43 miljoen keer bekeken op YouTube.

RIMON

Daarnaast staat de ambitieuze Nederlandse rising star RIMON (‘Beste act tijdens Noorderslag 2019’) on stage. Haar single Grace is wereldwijd via Spotify al bijna 2 miljoen keer beluisterd en met haar Colors show gooide ze internationaal hoge ogen.

Tickets & info

De verkoop van de pre-sale tickets start op 17 april om 12:00 uur voor €17,50. De reguliere tickets volgen op 30 april via deze link.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: bruisend 4west festival bij de Meervaart 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here