NDSM-werf maakt zich op voor tweede editie Overwinteren Festival
Overwinteren Festival 2019.

De NDSM-werf aan de rand van ’t IJ in Amsterdam-Noord staat komende zaterdag 22 februari in het teken van het Overwinteren Festival. Duizenden festivalliefhebbers vieren daar dé opening van een kakelvers nieuw festivalseizoen. Maar liefst acht stages met diverse muziekgenres worden gehost door enkele spraakmakende artiesten en Amsterdamse nachtclubs, die op hun beurt weer een mooie line-up hebben samengesteld. Vrije Tijd Amsterdam blikte met Noa van Volen van de organisatie alvast vooruit naar de aftrap van het festivalseizoen.

Overdekte stages, winterse thema’s en kampvuren met marshmallows

“We willen ervoor zorgen dat de overwinteraars de start van het festival seizoen goed kunnen starten. De stages zijn overdekt, er zijn kampvuren waar het mogelijk is om marshmallows te roosteren, stages zijn in winterse thema’s, denk aan bijvoorbeeld een après-ski tent en een iglo. We willen laten zien dat de winter niet koud en vervelend hoeft te zijn en wij zorgen ervoor dat niemand het koud zal hebben (door de overdekte stages en kampvuren).”

Organisatie en nieuwe generatie muziekliefhebbers

“De organisator van Overwinteren Festival is E&A Events. In 2008 is E&A Events opgericht door Essam Jansen en Alex Hes. Van concept tot productie, bediend E&A Events een nieuwe generatie muziekliefhebbers met meerdere internationale concepten. In de afgelopen jaren groeide het imago van het bedrijf snel, vooral met het grootste merk ‘Don’t Let Daddy Know’, Kingsland, TIKTAK en de Martin Garrix shows tijdens het Amsterdam Dance Event.

Festivals voor meer dan 100.000 bezoekers

“E&A Events creëert diverse evenement concepten die ze transformeren in echte merken. Wat begon in clubs is uitgegroeid tot festivals voor meer dan 100.000 bezoekers. Samen met collega’s bouwen ze aan dezelfde droom: internationaal gaan met hun concepten met als doel de wereld te veroveren.”

Onvergetelijke en onderscheidende evenementen

“De branche waarin E&A Events actief is, is een concurrerende en voortdurend veranderende markt. Vandaar dat het hoofddoel voor E&A Events is ‘om een onvergetelijk en onderscheidend evenement van hoge kwaliteit voor hun publiek uit te vinden en uit te voeren’. Door de juiste factoren samen te brengen en door een nauwe samenwerking met derden, streeft het bedrijf ernaar een hoge positie in de markt te behouden.”

De winter hoeft niet koud en vervelend te zijn

“We kwamen erachter dat er eigenlijk niet echt een winters festival is waar je buiten kunt lopen en dingen kunt doen, terwijl de stages lekker overdekt zijn. De winter hoeft niet koud en vervelend te zijn, zo kwamen wij op het idee om het festivalseizoen vroeg te openen met het Overwinteren Festival.”

De openingseditie en nieuwe locatie

“Het eerste Overwinteren festival was zeer geslaagd. Het was een gezellige eerste editie. We hebben super leuke reacties ontvangen. De foto’s op onze Facebook pagina zeggen wel genoeg!

https://www.youtube.com/watch?v=Idvh4kOSuKA

De verhuizing naar de NDSM-werf is tot stand gekomen omdat er nu op Sportpark Riekerhaven gebouwen worden gebouwd! Maar, op welke locatie het Overwinteren Festival ook is, we gaan ervoor om de voorgaande editie te overtreffen. Het wordt nog leuker en gezelliger.”

Millennials uit Amsterdam en omstreken

Onze bezoekers zijn vooral millennials uit Amsterdam en omstreken. Het Overwinteren Festival is echt een Amsterdams festival met populaire hostings uit het Amsterdamse nachtleven.

Selectie van de line-up

“Onze artist booker kijkt vooral wie er het best bij het concept past. We willen altijd de beste samenstelling hebben van populaire artiesten, zodat bezoekers erg positief over de line ups zijn en graag willen komen”, laat Noa van Volen ten slotte enthousiast vooruitkijkend naar het tweede Overwinteren Festival weten.

Laatste Tickets: http://bit.ly/overwinteren-2020

Interview door:

NDSM-werf maakt zich op voor tweede editie Overwinteren Festival

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

VTA agenda