LGBTQ nieuwtjes in Amsterdam

Weleens naar de maandagbingo van Queers Café geweest? Hilariteit ten top! En omdat er bij de laatste editie de jackpot niet is gevallen staat deze aanstaande maandag op maar liefst 250 euro! Reden genoeg dus om een bezoekje te brengen. Wist u trouwens dat barman Sjoerd Knops in levende lijve aanwezig was bij de finale van het Songfestival in Portugal, dol is op chicken piri piri en niet graag in een vliegtuig zit? Spreek hem er gerust eens op aan als u in het café aanwezig bent.

“Ik ga hier nooit meer weg”, waren de woorden van Exit Café beveiliger Ferry. En gezegd moet worden sinds de 27-jarige Arnhemmer aan de deur staat is de sfeer er op vooruit gegaan in het Amsterdamse ‘regelhok’. Ferry staat zijn mannetje aan de deur en dat is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Voor de Exit en haar publiek is het te hopen dat hij hier nog jaren blijft staan. Dag in dag uit komt de uitsmijter per trein naar de stad en we hopen dat hij dit nog vele jaren (in zijn nieuwe kostuum) blijft doen.

De organisatie van 3xNYX haalt weer eens een beroemde drag naar de hoofdstad. Drag Queen Royalty Alyssa Edwards is op dinsdag 19 juni in de excentrieke nachtclub in de Reguliers te aanschouwen. Trouwens, wat is uw mening? MAKE THE NYX GAY AGAIN of zijn ze GAY genoeg en gaat het prima samen met de ‘hetero’ feestjes die er worden gegeven?

Prik staat de komende tijd weer bol van de activiteiten. Eén daarvan is een avond met de Mister B & Underground stores die op 20 mei hun sportwear komen showen. Publiek is van harte welkom. Ook op de rest van de dagen is er volop gezelligheid.

Spijker Bar wordt 40 jaar dit jaar! Mooi en natuurlijk terecht dat ze dat gaan vieren! Ze varen mee tijdens de Canal Parade op een speciale jubileumboot. Wil je meevaren op het ‘schip’ van de Spijker? Stuur dan een e-mail naar spijkerbarCP2018@kpnmail.nl.

Jawel er is een prachtig jubileummoment aanstaande. Club Church in de Kerkstraat wordt binnenkort 10 jaar! Waaat? Echt 10 jaar? Ja en natuurlijk gaan ze dat vieren! Markeer 23 juni maar vast in de agenda. Let op: je moet wel van een dansje houden.

We waren met VTA zaterdag na het songfestival in de Montmartre en jeetje best veel lege plekken. Desondanks een heel gezellig avondje gehad. Vanwege de lege plekken een oproep: Amsterdam wakker worden!!!!! Blijft één van de mooiste tenten om heerlijk los te gaan! Iedere dag van de week zelfs op zondag. Die laatste dag kan het soms naar knoflook ruiken maar dat mag de pret niet drukken.

Café the Queen’s Head stand his ground. En dat in tegenstelling tot de Engel en de Braderij die inmiddels zijn gesneuveld. Koesteren met die hap super leuke tent voor jong en oud. Op 19 mei organiseren ze trouwens ‘De grootste hits van 20 jaren Café the Queen’s Head’ gemixt door DJ Bo Monde!

“Iedere vierde vrijdag van de maand organiseert COC Amsterdam een ‘Open Huis’ borrel voor vrijwilligers, leden en bondgenoten. Met deze maandelijkse borrel willen we COC Amsterdam als collectief zichtbaar maken en onderlinge verbindingen vergemakkelijken en stimuleren. Zowel intern als extern. En daarmee een plek bieden om in een ontspannen sfeer bekenden en onbekenden te ontmoeten en tot nieuwe plannen en ideeën te komen”, aldus COC Amsterdam.

Er is er één jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat zijn zij…. Jawel Spielraum Amsterdam wordt 1 jaar en viert dat samen met de trouwe aanhangers op zaterdag 2 juni 2018. In de underground sferen van de RADION komen onder andere deejays Boris, Elad Magdasi en Polly F het publiek vermaken. Ze grepen als nieuw initiatief naast de Gouden Kabouter maar de nominatie was een teken dat ze goed aan de weg timmeren.

De award voor het beste initiatief ging wel naar JANEY en dat leidde tot mooie taferelen op het podium van de Paradiso. Trouwens dit lesbische feestconcept doet op 2 juni weer van zich spreken. Dan staat er in de Paradiso weer een nieuwe feestavond op het programma.

Amsterdam heeft weer een nieuwe generatie drags en wij vinden het bij VTA leuk om hier zo nu en dan eens aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld Loena Maas en Salem Reed. Eerst genoemde werd enkele maanden terug verkozen tot ‘Youth Pride’ Ambassadeur en is een sterke vertegenwoordiger die opkomt voor de lgbtq-jeugd. Salem Reed treedt op in shows en schrijft eigenzinnige en grappige columns voor Expreszo, een vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en transjongeren, opgericht in 1988. Leuk om te lezen en goed voor de lachspieren.

De mensen die naar de laatste Rapido zijn geweest in de Paradiso zullen het eens zijn. Wat een fantastische lichtshow. VTA sprak met de organisatie van Rapido en komt later met een artikel wat in het teken zal staan van deze goede lichtshow. De eerste editie van Funhouse ‘X-Ams’ vindt trouwens plaats op 2 juni. Dat u het even weet.

Weleens op zondag naar ‘De Trut’ geweest? Niet?! Echt de moeite waard hoor om eens een kijkje te gaan nemen. Elke zondagavond vanaf tien uur op de Bilderdijkstraat 165 E.

Hierbij de vijf regels die in de Trut gelden.

  1. De Trut is er voor mensen die zich pot of flikker noemen
  2. Geen mobiele telefoons
  3. Geen camera’s
  4. Respect voor elkaar, respect voor de vrijwilligers en respect voor de buren
  5. Plezier hebben!

Van 17 mei tot en met 19 mei staat Belgium Pride Brusssel 2018 op het programma. En wat denk je? Er gaat een kleine delegatie Amsterdamse DJ’s de draaikunsten tonen aan het Belgische en ongetwijfeld ook Nederlandse publiek. Namens Amsterdam zijn DJ duo G-Team en DJ Tamore present! Als dat geen leuk feestje gaat worden dan weten wij het ook niet meer.

Sensatie ten top. Wereldster DJ en producer Hector Fonseca zal in Amsterdam, tijdens het feest ‘Angels in Paradise’, zijn opwachting maken als absolute hoofdact op het podium in de Melkweg aan de Lijnbaansgracht. Het dance-event van BACKDOOR Amsterdam vindt plaats op zaterdag 9 juni en duurt van 23:00 uur ’s avonds tot 07:00 uur ’s ochtends.

Lees ook: Sensationeel: Wereldster Hector Fonseca treedt op tijdens ‘Angels in Paradise’

Hans Wijtenburg en zijn team speelde tot vreugde van de bezoekers in op het zonnige weer. Er staan een hoop tafels en stoelen voor dragshowbar Lellebel op het hoekje van het Rembrandtplein. En belangrijker nu die plekken zijn vaak gevuld. Wist u trouwens dat René de winnaar is geworden van de laatste karaoke contest die in de Lellebel is gehouden? Kijkt u maar even mee naar het filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=QwHX1aXyAfs&feature=youtu.be

De eigenaar van restaurant Burlesque, ook wel ‘bezige Bert’ genoemd, maakte onlangs bekend dat er wel heel speciaal bezoek was. Geer vierde zijn verjaardag samen met een hoop BN’ers. Burlesque draait lekker en is inmiddels zes dagen geopend en heeft een nieuw terras waar het prima vertoeven is. Het grappige is dat manlief Lars de scepter zwaait in de tegenover gelegen Soho. En dus kan het stel tussen het werk door naar elkaar zwaaien. Trouwens, nu we het dan toch over de SOHO hebben….. Pinksterzondag pakt de Soho uit met DJ Rob Boskamp en zogenoemde Go-go dancers. Het feest begint om 22:00 uur en gaat door tot 03:00 uur ’s nachts. Dus mocht je nog geen plannen hebben…..

Tenslotte. Kent u dat verhaal al van barman Nico van FAME? Niet? U leest dit bijzondere verhaal volgende keer in ons wekelijkse blog over de gay-scene in Amsterdam.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl