LGBTQ nieuws in Amsterdam
DJ T'Amore op de achtergrond. Foto: Rick van Tol

LGBTQ nieuws in Amsterdam

Mooie beelden vanuit Brussel waar ook Amsterdamse deejays vertegenwoordigd waren op de Brussel Pride 2018. DJ T’ Amore, gesteund door haar trouwste fans, vermaakte het publiek tijdens de grote parade die door de stad heen trok. Gezien de beelden ging dat er erg gezellig aan toe.

LGBTQ nieuws in Amsterdam
DJ T’Amore. Foto: Rick van Tol

Naast DJ T’ Amore waren ook de mannen van de G-Team present om de bezoekers te trakteren op heerlijke beats. Inmiddels is de rust in Brussel wedergekeerd. In Nederland vindt op 26 mei de Alkmaar Pride plaats en op 16 juni varen er bootjes door de Utrechtse grachten tijdens de Utrecht Canal Pride.

The G-Team moest de bruiloft van Meghan & Harry ‘helaas’ laten schieten

Vanuit Brussel reed het DJ duo van G-Team via Nijmegen naar Cologne waar ze onder andere met MC DiVine gingen optreden tijdens het feestje Sexy Party Cologne in het naburige Duitsland.

In Amsterdam vindt PRIDE Amsterdam plaats van 28 juli tot en met 5 augustus. Als de PrideWalk met circa zevenduizend deelnemers in het Vondelpark aankomt wordt de Pride in het Vondelpark Openlucht Theater geopend. Daarna kan men zich de hele dag vermaken met sport en spel, zich laten informeren op de Rainbowmarkt en genieten van optredens. Er is ook voor de jongeren weer een uitgebreid programma.

Over de jongeren gesproken. Op 5 mei heeft een afvaardiging van de Youth Pride een bardienst gedraaid op het homo monument. Er is geld opgehaald voor de jongerenboot. “Super mooie ervaring”, is te lezen op de social media pagina van de Youth Pride. Dat moet een feestje gaan worden met de Canal Parade!

LGBTQ nieuws in Amsterdam
De Youth Pride op 5 mei bij het feest aan de Westerkerk. Foto credits: Youth Pride NL

Pink Terrorists organiseerde een avond over CHEMSEKS’. Een onderwerp waar nog steeds een taboe op rust. Een ieder die zich wilde laten informeren of vragen had over dit onderwerp was van harte welkom. De uitkomsten van de avond moeten we je nog even schuldig blijven.

Bij Club YOLO wordt de loting voor de Bingham Cup gehouden. De Bingham Cup is het tweejaarlijkse Wereldkampioenschap Gay Rugby dat in Juni 2018 wordt georganiseerd in Amsterdam. Het toernooi vindt plaats op Sportpark ‘De Eendracht’. Spelers zonder veel ervaring kunnen op 7 juni een clinic volgen op Sportpark ‘De Eendracht’. Die oefensessie begint om 12:00 uur en duurt tot 14:00 uur.

Kent iedereen Jong&Out al? Dat is de community voor iedereen tot en met 18 jaar, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Als je lesbisch, homo, bi, trans(gender), hetero, in-dubio, pan, non-binary, queer of aseksueel bent of een intersekse-conditie hebt is Jong&Out de plek voor jou!

Complimenteerde we Exit Café beveiliger Ferry onlangs nog met zijn nieuwe kostuum, enkele dagen later herkende we hem bijna niet meer terug. Het pak had plaats gemaakt voor een oudere outfit en het kapsel was er één om mee op militaire missie te gaan… Gelukkig kon hij nog lachen en blijft hij gewoon bij de deur staan…

3xNYX en de Exit organiseren samen met OUTtv de grootse afsluiting van alweer een seizoen RuPaul’s Drag Race. Rondom de grote finale is het feest in de Exit en de NYX. TraffaMafia zorgt tot 05:00 uur ’s nachts in de NYX voor een mooie afsluiter.

De Eagle bestaat dit jaar maar liefst 39 jaar en heeft de afgelopen 2 jaar een grote verandering ondergaan en is een volwaardige club geworden met dansvloer. Drie dagen in de week zijn er live DJ’s.

En nog zo’n oudgediende bar in Amsterdam. Cuckoo’s Nest viert dit jaar alweer haar 30e verjaardag!

Het duurt nog even maar we zeggen het toch. Wist u dat UltraSexi tijdens PRIDE Amsterdam een extra grote editie van Fucking Pop Queers organiseert?

De jackpot is gevallen bij de bingo van Queers! Queers houdt de gemoederen trouwens flink bezig. Op dit moment de grappigste Facebook-pagina van alle LGBTQ horeca gelegenheden in de stad. Volg die pagina beste mensen we horen graag of u het met ons eens bent.

Barman Nico nodigt u van harte uit voor ‘GPS by DJFirst Rank!’ in gay café FAME! Een ouderwetse zondagavond meezingen en dansen op jouw guilty pleasures! 🙂

Rose Hill: “After the BIG succes of the last Soho Service.. It’s time for a second round! Come into my naughty fairytale.” Ok, en dat kunnen we bevestigen! Een echte tip voor donderdagavond 24 mei. Het feestje in de Soho!

Als we dan toch bezig zijn nog een tip… JANEY geeft op 2 juni een leuk feestje in de Paradiso. Voor vrouwen die op vrouwen vallen.

Wist je trouwens dat er iedere woensdag een Queers feest is in het kraakpand Vrankrijk?

Tot volgende week.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Heb jij LGBTQ nieuws dat niet in ons wekelijkse ‘blog’ mag ontbreken? Stuur dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl