LGBTQ nieuws in Amsterdam
Pride Amsterdam 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LGBTQ nieuws in Amsterdam

PRIDE Amsterdam, een prachtig feest, met daaraan een serieuze tint. Amsterdam werd onlangs opgeschrikt door nieuw anti-LGBTQ geweld en ook in Dordrecht was het onlangs raak. Vrije Tijd Amsterdam interviewde kort geleden de Iraanse boot die opnieuw geselecteerd is voor de Canal Parade, en ook daaruit blijkt dat er nog een hoop moet gebeuren op het gebied van wereldwijde LGBTQ-acceptatie.

Ook leuke dingen te melden op LGBTQ gebied

Ondanks die vervelende gebeurtenissen zijn er ook leuke dingen te melden. Nu juli is aangebroken begint het bij menigeen weer te kriebelen. Aan het einde van de maand is het weer tijd voor het Milkshake Festival in het Westerpark en starten in de stad de activiteiten en feesten van PRIDE Amsterdam.

Club NYX in de Regulierdwarsstraat is één van de locaties waar volop PRIDE gevierd gaat worden. Op zowel 3 en 4 augustus organiseert de NYX speciale PRIDE feesten.

YouTube: Onlangs in Club NYX….

“Het preventief gebruik van hiv-remmers (PrEP) zal vergoed worden voor de hoogste risicogroep. Bronnen bevestigen dat minister Bruins (Volksgezondheid) voor mannen die met mannen seks hebben, de portemonnee trekt. Binnenkort wordt dit besluit officieel bekend gemaakt”, schrijft de Telegraaf. PrEP zorgt voor bescherming tegen hiv-infecties, die weliswaar niet meer zo hevig aanwezig zijn als in de piekjaren, maar weldegelijk nog te vaak voorkomen in Nederland.

Pride in Londen is van start gegaan

In Londen is de Londense Pride van start gegaan met een hoop feesten en activiteiten. Thema tijdens de London Pride is: PRIDE MATTERS.

Heeft u leuk nieuwe voor het wekelijkse LGBTQ nieuws van Vrije Tijd Amsterdam? Wij horen het graag. Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl