Feest, liefde en kleurrijke happening bij Bevrijdingsfeest Homomonument
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Feest, liefde en kleurrijke happening bij Bevrijdingsfeest Homomonument

Wat een feest. Wat een liefde. Wat een kleurrijke menigte tijdens het Bevrijdingsdag feest van Superball & The G-Team op het homomonument bij de Westerkerk in Amsterdam.

Op en rond het Homomonument, op de Westermarkt achter de Westerkerk, werd vrijdagavond, na de traditionele twee minuten stilte, stilgestaan bij de Tweede Wereldoorlog. Op het Homomonument waren toespraken en werden vooral lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders herdacht die werden vervolgd om hun seksuele geaardheid en genderidentiteit.

Genoeg redenen dus voor het publiek om op Bevrijdingsdag, na alle officiële dodenherdenkingen van de voorafgaande dag, de handen in de lucht te doen, de heupjes in beweging te brengen en de vrijheid te vieren samen met een hele grote berg aan originele artiesten.

En dat je dat feesten wel kunt overlaten aan het hechte Amsterdamse LGBTQ gezelschap werd zaterdag maar weer eens bevestigd. Terwijl de deejays stonden te zweten achter de draaitafels werden de toeschouwers getrakteerd op optredens door schaars geklede performers.

De band tussen DJ en publiek

MC’s DiVine, de Vocal MC, was één van de artiesten die met haar heerlijke stem op energierijke wijze een band creëerde tussen het dansende en draaiende volk op het podium en de krioelende mensen op het plein. Het DJ duo van The G-Team, tevens de stuwende krachten van het bevrijdingsfeest eindigde met hun vrolijke draai én danskunsten een heerlijke 5 mei viering af. En daar willen we de andere artiesten zeker niet tekort mee doen, in tegendeel.

Een extra tintje aan de stad Amsterdam

De groepen, die een extra tintje aan de stad Amsterdam geven en tijdens het vrijheidsfeest een rol van betekenis speelden, bestond uit Baby Blue, Doppelgang, Mason, NINA & Charlie (Janey), Priszilla DJ, The G-Team, TraffaMafia (Tranny 4/7 & Nancy Goreng), MC’s DiVine, Miss Bunty, Tjo-kwan, Aris Tottle, Beeby Jane, Juno, Lolo Benzina, Philip Bodifée, Slet Lana & Spyro.

 

Feest, liefde en kleurrijke happening bij Bevrijdingsfeest Homomonument
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Voor het fotoalbum ‘beautiful faces’ van het Bevrijdingsdagfeest klik je hier.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg VTA ook via Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en Snapchat (vrijetijdams)

En abonneer je op ons YouTube kanaal voor leuke beelden uit de stad

Gerelateerd artikel:

Bijzonder bevrijdingsfeest bij Homomonument Westerkerk