Landgoed Velder maakt zich klaar voor lustrumeditie We Are Electric

Landgoed Velder maakt zich klaar voor lustrumeditie We Are Electric
Foto credits: We Are Electric

“Camping met 10.000 gasten uitverkocht – groot scherm voor WK Finale Oranje Leeuwinnen”

Aan de vooravond van de eerste lustrumeditie van We Are Electric Weekender 2019, van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli, is de camping volledig uitverkocht. Vanaf vrijdag strijken 10.000 gasten neer op het groene Landgoed Velder in Boxtel. De kaartverkoop voor zaterdag 6 juli gaat snel, die is bijna uitverkocht. In totaal worden komend weekend meer dan 50.000 mensen verwacht. We Are Electric houdt ook rekening met de voetballiefhebber en zet zondagmiddag een groot scherm neer. Daar kan de WK-finale van de Oranje Leeuwinnen tegen de Verenigde Staten, vanaf 17.00 uur worden bekeken.

We Are Electric staat garant voor een uniek aanbod van electronisch (live-)muziek op meerdere podia. Op de line up zijn bekende namen als The Chemical Brothers, Disclosure, Oscar and the Wolf, Nina Kraviz, Netsky, Charlotte de Witte, Richie Hawtin, Alan Walker, San Holo, Sam Feldt, Chocolate Puma, Donnie en Eric Prydz terug te vinden. Alle bezoekers kunnen op vrijdag en zaterdag tot 03.00 en op zondag tot 01.00 uur van het programma genieten. Het festival neemt met die ruime tijden een unieke plaats in, in Nederland.

De organisatoren zijn in de afgelopen periode ook druk geweest met het bestrijden van de eikenprocessierups. Paul Brouwer namens Fourmation Entertainment, ID&T en Paaspop: “We hebben, voor zover mogelijk, deze weggehaald. Buiten ons terrein is dat gebeurd door en in samenspraak met de gemeente, terwijl we het zelf op het terrein hebben gedaan. We kunnen niet helemaal garanderen dat er geen overlast is, maar we hebben alles wat binnen onze macht ligt, gedaan om dat te voorkomen. De Event Medical Service heeft in ieder geval ook preventieve maatregelen genomen.”

We Are Electric beleefde in 2015 de eerste editie en is ontwikkeld door Fourmation Entertainment en Paaspop tot een meerdaags muziekfestival dat zich voornamelijk richt op cross-over live acts. Onlangs is de samenwerking met ID&T aangegaan, voornamelijk om het festival uit te laten groeien tot één van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende festivals van Europa.

vrijetijdamsterdam.nl