Dj Rockefellababe: “let’s make Caribbean music bigger then ever”

Dj Rockefellababe:
dj Rockefellababe in actie in club AIR.

Dj Rockefellababe: “let’s make Caribbean music bigger then ever”

Zoals je weet ben je uitgekozen door de Afrolosjes. Ze zeiden daarbij: ‘De dj waar we aan zaten te denken is dj Rockefellababe (Daphne), zij werkt kapot hard in de game. En is zeer zeker de upcoming dj voor 2019. Ze pakt onder andere de festivals Open Air, Milkshake en Oh My!

Wat is jouw reactie hierop?

Ik wil nog net geen traantje laten als ik dit lees ahahaha. Dit betekent heel veel voor mij omdat ik echt opkijk naar Afrolosjes. De groepsdynamiek is heel sterk en stuk voor stuk zitten er alleen maar hard werkende getalenteerde mensen in Afrolosjes. Als ik dan zoiets lees over mezelf, ja dat raakt me zeker.

Wat vind jij van de Afrolosjes?

Ik vind Afrolosjes geweldig. Afrolosjes zie ik als mijn familie en dat zal altijd zo blijven. Dit zijn de mensen die vanaf het begin in mij geloofd hebben. Zelfs toen ik nog niet in mezelf geloofde zagen ze al potentie in mij. Ik weet dat ik altijd voor advies en steun bij ze kan aankloppen. Zij hebben mij een platform gegeven zodat ik mezelf zodanig kon ontwikkelen zodat ik uiteindelijk mijn eigen weg kon vinden in de scene. Ik heb veel te danken aan Afrolosjes en dat zal ik nooit vergeten.

Ik heb ook altijd gezegd dat de dag dat ik geïnterviewd word ik twee mensen in het zonnetje zou zetten en dat ga ik zeker ook doen. Charity Reingoud en Angelo Bromet van Afrolosjes, they made everything happen for me!

Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en opgegroeid in Amsterdam Zuidoost.

Dj Rockefellababe: "let’s make Caribbean music bigger then ever"

Welke muziek genres breng jij allemaal ten gehore?

Ik draai Caraïbische stijlen hier komen, Dancehall, Kuduro, Soca en Ragga bij kijken. Ook draai ik Afrobeats en zo hier en daar wat urban, R&B en Hiphop.

Welke van de muziek soorten die je draait ligt het dichts bij je?

Dancehall, Ragga en Afrobeats draai ik het meest. Dat zijn ook de stijlen die je het vaakst terug hoort komen in mijn sets.

Dj Rockefellababe: "let’s make Caribbean music bigger then ever"

 

Als je een onontdekte club zou mogen aanwijzen. Welke kies jij dan?

Club Up in Amsterdam. Ik vind Club Up echt een hele leuke knusse club. Er hangt altijd een goed sfeertje en de concepten die daar plaats vinden zijn meestal ook mijn smaak en heel nice. Iedereen is altijd heel gezellig in Club up en er zijn alleen maar good vibes daar.

De grootste blunder die je ooit hebt gemaakt als dj?

Ahahahahahahahahaa ik moet al lachen voordat ik heb verteld wat er was gebeurd. Ik had een keer, ongeveer een jaar geleden, een boeking in John Doe, dit was een boeking waar Kimberlee Ramirez mij voor had geplaatst. Het was richting het einde van de avond en het was mijn eerste keer daar, ik kende ook nog niemand, maar ik zou naar huis gaan en ik wilde beleefd zijn door iedereen te groeten. Ik zocht de hele tijd naar de eigenaar van het feest, toen zag ik opeens een jongen bij de bar staan die over de hele zaal aan het kijken was, alsof ie keek of alles wel goed verliep. Ik nam aan dat hij één van de organisatoren was dus ik liep al helemaal blij naar hem toe met open armen ready for a hug en hij keek me echt aan van wat gebeurd hier nou. Ik stopte uiteindelijk met lopen en ik zeg ja, ik ga weg dankjewel voor je gastvrijheid en hij was zo verward, hij keek me echt helemaal confused aan en zei wie ben jij? Ik dacht toen van huh ik snap er niks meer van, ik zei ja, ik moest net draaien maar ik ga naar huis ik wilde je netjes groeten, is wel tenslotte jouw feest. To make a long story short, he was just a visitor.

Wat was het tofste optreden die jij gaf in 2018?

Zeker weten Schud je bil festival. Het was niet het grootste festival maar wat een geweldig publiek was er. Het publiek gaf mij zoveel energie, ik heb uiteindelijk een hele toffe set gedraaid en het publiek hield ervan. Ik vergeet het nooit meer! Shoutout naar dj INVICTIM voor de kans, zonder deze topper zou ik het niet meegemaakt hebben.

Het festival der festivals waar je van droomt om ooit nog eens te mogen optreden?

Mijn droom is toch wel Notting Hill in Londen. Het is niet echt een festival maar een carnaval maar daar droom ik echt over. Op een praalwagen staan en een heerlijk caribische setje draaien, ja dat is het! Ook is het zeker een droom van mij om op Cuba, Aruba en Suriname te draaien.

De beste dj ooit is volgens jou?

Ik vind dit wel een moeilijke vraag, die ik eerlijk gezegd niet kan beantwoorden. Maar als ik een dj moet benoemen naar wie ik op kijk zou ik toch wel Kimberlee Ramirez zeggen. Zij is mijn inspiratie geweest om dj te worden. Voordat ik zelf dj was ging ik altijd Kimberlee haar kanalen in de gaten houden om te kijken waar ze allemaal moest draaien en naar die events ging ik altijd. Ik kan me nog een dag herinneren bij Rhoneweg, daar was ze House aan het draaien en opeens gooide zij Buffelo Soldier van Bob Marley erin, nou wat had zij mijn dag daarmee gemaakt. Zelfs nu, als ik haar spreek word ik af en toe nog nerveus ahaha.

Het meest hilarische moment dat je ooit hebt meegemaakt met een bezoeker terwijl je stond te draaien?

Ik kan er nu wel om lachen maar toen destijds vond ik het zo creepy like forreal!!!!! Alweer bijna 1,5 jaar geleden had ik een boeking in de Q-factory en ik had een Afrikaanse stof top aan. Het was een hele mooie top die vrijwel los zat, hierdoor bewogen mijn borsten steeds als ik aan het dansen was tijdens mijn set. Ik weet niet hoe, maar op één of andere manier trok ik een dame aan die het wel allemaal leuk vond om te zien. Uiteindelijk wachtte zij totdat ik klaar was met draaien om serieus aan me te vragen of ze in mijn borsten mocht knijpen. Dat was me toch eens een dag ahahaha.

Op welke feesten/festivals ben je in 2019 te bewonderen?

Wat nu vast staat is Open Air, Vunzige Deuntjes, Oh My en Milkshake festival. Ik vind dit al een hele grote achievement en ik ben hier al heel erg trots op. Ik kan verder niet wachten wat er nog meer op de planning gaat staan.

Hoe zou jij het Milkshake festival omschrijven

Als het festival waar jij jezelf kan zijn. Niemand die raar naar je kijkt, niemand die je bekritiseerd. Je mag jezelf zijn en genieten. Het was altijd al een festival waar ik graag zou willen draaien en nu dat het werkelijkheid is geworden ben ik meer dan een gelukkig mens. Ik ga zeker ook uitpakken voor die dag.

Wat vind jij van het Amsterdam Dance Event?

Voordat ik dj was, vond ik ADE al heel tof. Er zijn dan hele toffe feesten en heel Amsterdam is in een feestmood. Zelf heb ik een visie voor ADE. Ik zou met mijn behaalde succes mijn eigen culture willen op zetten voor de Caribbean tijdens ADE. Workshops, Masterclasses en Events omtrent het Caribische, zodat er ook voor die doelgroep veel te beleven valt. Momenteel is het er nog niet, so I am here to speak it into existence.

Uitgaan in Rotterdam of Amsterdam?

Ik kies dan toch voor Amsterdam, Ik ben hier geboren en getogen. Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat mijn draaistijl hier meer gewaardeerd wordt dan in Rotterdam, maar ook dat kan met de jaren veranderen, wie weet!

Heb je nog een leuk nieuwtje?

Yes ik ben momenteel bezig met mijn 2e mixtape Fidigyaldem vol 2. Hou me in de gaten and let’s make Caribbean music bigger then ever in Holland!

De artiest die wij de volgende keer gaan interviewen?

Jahwin, hij is een hele goede dj die keihard werkt en een hele grote gunfactor heeft. Verder heeft ie ook hele toffe boekingen gehad in het buitenland, zoals Parijs en UK. Er staan er vast nog heel veel andere toffe boekingen op zijn planning, hem checken is het zeker waard!

Tot slot! Heb je nog iets toe te voegen? This is the moment….

Wil je iets bereiken? Werk hard, geloof in jezelf and make it happen.

‘Remain humble but stay hungry – Cardi B’, dit is de quote die ik naleef als dj zijnde.

Ok, Daphne, super bedankt voor de antwoorden.

Interview door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl