Dj Leroy Sendar: 'Mijn droom is om een club te openen op Aruba'
DJ Leroy Sendar: 'Mijn droom is om een club te openen op Aruba'

DJ Leroy Sendar: ‘Mijn droom is om een club te openen op Aruba’

De 25-jarige dj Leroy Sendar entertaint al sinds 2015 het uitgaanspubliek in steden als Amsterdam, Rotterdam én Antwerpen. En dat doet hij niet alleen vanachter de draaitafels. Met BON BINI, een relatief jong, tropisch en open-minded dance-event, timmert de ambitieuze twintiger, samen met een leuk team, aan de weg in de Benelux.

Vrije Tijd Amsterdam sprak met de beroepsentertainer, op zoek naar zijn drijfveer en toekomstplannen: “Mijn droom is nog steeds om een club te openen op Aruba en dat ga ik ook zeker doen als alles meezit.”

Je treedt veel op en organiseert veel feesten! Hoe blijf je in balans?

Vooral door goed mijn rust te pakken overdag! Het is behoorlijk slopend als je 4 tot soms wel 6 nachten per week draait. Ondertussen ben ik eraan gewend en heb een ander ritme opgebouwd. Af en toe denk ik wel dat ik de nacht niet overleef maar als ik dan eenmaal de club binnenloop en de mensen zie genieten en dansen dan geeft mij dat ook weer energie!

Wat is ‘bon bini’? En wat is dat extra’s van ‘bon bini’ ten opzichte van bestaande feesten?

BON BINI is een tropisch open-minded feest wat ik nu ongeveer 1 ½ jaar organiseer en dat doe ik op verschillende locaties in Nederland en België. Het feest bestaat uit verschillende dj’s, een vaste danscrew en we knallen er tropische decoratie in. Wat ik op elke locatie krijg te horen is dat de sfeer vooral is wat het feestje zo leuk maakt. Maar dat is iets wat iedereen zelf moet meemaken. Mijn doel is vooral om dit feest op zo veel mogelijk locaties te organiseren zodat iedereen het kan ervaren en zodat zoveel mogelijk steden er weer een open-minded feest bij krijgen. Want ik merk dat er steeds minder te doen is op dat gebied.

Dj Leroy Sendar: 'Mijn droom is om een club te openen op Aruba'
Zaterdag 6 april is er Bon Bini bij Vinn in Rotterdam.

Als je zou mogen kiezen tussen draaien op Mysteryland of het organiseren van het Milkshake festival. Wat zou je dan kiezen?

Dat is iets waar ik niet eens over na hoefde te denken. Dat zou sowieso het organiseren van Milkshake festival zijn. Ik ben iemand die er nogal van houd om de touwtjes in handen te hebben en echt altijd hele leuke ideeën heeft die ik dan naar buiten wil brengen. Ik moet wel zeggen dat ik op gebied van organiseren echt een stresskip ben tot het moment dat het eenmaal staat en alles goed verloopt.

Wat is de muziekstijl die je het liefste draait en het dichtst bij je ligt?

Oei dat is een lastige want ik heb echt zoveel verschillende stijlen waar ik van hou. Ligt ook een beetje aan mijn stemming. Het kan op het ene moment reggaeton, dancehall of moombahton zijn, maar op het andere moment Nederlandstalig. Maar tijdens mijn boekingen pijl ik gewoon wat voor publiek ik binnen heb en speel ik daar uiteraard op in. Dat is naar mijn idee de kunst van het dj zijn.

Voor de mensen die de Exit Bar in de Reguliers niet kennen. Hoe zou je de Exit omschrijven?

Gekkenhuis! Maar in positieve zin! In de Exit kan alles en is het 7 dagen per week feest. We hebben daar ook echt een leuk dj team die het allemaal lukt om het publiek helemaal gek te krijgen. Er gaat elke avond wel iemand op de bar met een fles om shotjes uit te delen en verder omschrijf ik het gewoon als FEEST en als je er nog nooit bent geweest dan zal ik er maar snel eens binnenlopen.

Wat is het leukste moment ooit dat je hebt meegemaakt als dj?

Ik heb eigenlijk alleen maar leuke momenten eerlijk gezegd. Maar het leukste moment was denk ik toch wel mijn eerste feest wat ik in Rotterdam organiseerde. Dat heette toen LEROYAL. Ik had een steiger neer laten zetten van 3 etages met onderin de dj’s, in het midden de dansers en bovenin live percussie. En dan hadden we bovenaan ook nog een live band staan die halverwege de avond nummers speelden. Dat is ook wel iets waar veel mensen het nog over hebben. Helaas koos de eigenaar van die club voor een vast concept op de zaterdagavond waardoor ik dit feest helaas niet meer op deze locatie kan doen, maar er staat een nieuwe locatie voor BON BINI in Rotterdam op de planning. Daar wil ik ook iets vets neerzetten. In mijn ogen is Rotterdam daar echt aan toe.

Wat is volgens jou de top-3 qua uitgaanssteden in Nederland en België?

Amsterdam 1, Utrecht 2 en Antwerpen 3

Zag ik nou voorbij komen dat je in Disco Dolly moest draaien?

Ja dat klopt! Ik heb hier laatst gedraaid en dat viel wel in de smaak dus nu draai ik tijdens Koningsdag weer bij Disco Dolly. En ik ben gevraagd of ik elke 3e zaterdag van de maand voor hun wil draaien. Mijn planning zat al behoorlijk vol dus gaat dat pas in juni van start. Dus vanaf juni kunnen jullie mij elke 3e zaterdag van de maand daar aantreffen achter de draaitafel.

Binnenkort de Jimmy Woo! Is dat je debuut?

Het is mijn eerste keer in de Jimmy Woo inderdaad. Ik ben ingehuurd door een studievereniging die mij hadden horen draaien in de Disco Dolly en die waren helemaal weg van de muziek en wilden mij heel graag hebben om te draaien. Ik ga mij zeker uitsloven in de Jimmy Woo om de aandacht te trekken om er vaker geboekt te worden.

Heb je veel ambitie?

Ja dat zeker. Ik ben altijd wel van het doorzetten en proberen steeds hoger te komen. Mijn droom is nog steeds om een club te openen op Aruba en dat ga ik ook zeker doen als alles meezit.

Dj Leroy Sendar: 'Mijn droom is om een club te openen op Aruba'
Leroy Sendar in Aruba

Wat is de tofste plek waar je ooit gedraaid hebt?

Dat is denk ik wel tijdens de Gay Pride op het Rembrandtplein omdat het echt een massa aan mensen was waar ik voor mocht draaien.

Heb je nog iets toe te voegen?

Ja kom vooral naar een van mijn boekingen die te vinden zijn op www.leroysendar.com of bezoek een van mijn feesten die ook op de website en op mijn social media staan!

Volg Leroy Sendar via:

SoundCloud

Instagram

Facebook

Interview door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl