De Heeren van Aemstel:

Vrijdag start het Valentijns weekend en dat willen ze bij de Heeren van Aemstel niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om de liefde te vieren start zaterdagavond 15 februari aan het Amsterdamse Thorbeckeplein Liefde is: ‘Feesten in de Heeren’. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit op deze speciale dag en stelde een aantal vragen aan Brechtje Tesser van De Heeren van Aemstel.

De Heeren van Aemstel is een begrip in Amsterdam. Kun je ‘het waarom’ eens toelichten voor de mensen die hier nog nooit zijn geweest en zeker een keer een bezoekje moeten brengen?

“Het is gewoon een kroeg waar je voor alles terecht kunt. Of je nou wil borrelen, een band wil zien of tot laat wil feesten, bij ons kan het allemaal. En we staan bekend om onze goede service maar dat moeten mensen zelf maar komen beoordelen. Overigens is ‘De Vrienden van Amstel Live’ ooit bij ons begonnen. Onze kroonluchters zie je daar nog elk jaar terug in het decor.”

14 februari is het Valentijnsdag. De Heeren van Aemstel viert dit zaterdag 15 februari met Liefde is: ‘Feesten in de Heeren”. Kun je al iets vertellen over hoe de avond eruit gaat zien?

“Valentijnsdag is eigenlijk alleen maar gericht op stelletjes en vaak zo klef. Wij willen juist een avond waar iedereen de liefde kan vieren. Of dat nou met je huisgenoot, je blind date of je moeder is. We hebben liveband Living Jukebox waarbij je, natuurlijk voor elkaar, verzoeknummers aan kan vragen, verschillende dj’s om tot laat te feesten en we hebben een polaroidvalentijn bij wie je je liefde op de gevoelige plaat vast kunt leggen. Het is gewoon een laagdrempelige mooie avond om naar toe te gaan.”

Moeten de mensen een ticket kopen of kunnen zij gewoon binnenstappen?

“Kaarten kopen hoeft bij ons alleen op hele speciale avonden. Ze kunnen gewoon entree betalen aan de deur. Voor 22:00 is het trouwens gratis dus vroeg bier komen drinken is financieel voordelig.”

Wie zijn de mensen achter de organisatie van dit evenement?

“Wij doen dat allemaal zelf. Elke maand hebben we een feest dat net even anders is dan de reguliere avonden. Zo hebben we volgende maand ons nieuwe feest: ‘Hitjes in de Heeren’ en gaat met koningsdag, het EK en gedurende de zomer de hele Heeren weer op zijn kop. Dan herken je de Heeren bijna niet terug. Met de zomer wordt het hier een soort jungle en met het EK toveren we het terras om tot stadion inclusief kunstgrasveld.”

Liefde moet gevierd worden, sta jij er ook zo in met Valentijnsdag en natuurlijk altijd?

“Dat we dit feest organiseren komt voort uit weerstand tegen Valentijnsdag dus die dag is aan mij niet besteed, maar ik vier het wel vaak met vrienden en vriendin ja. Soms klein en soms overdreven met veel champagne en veel te dure avonden!”

Men kan De Heeren van Aemstel geheel of gedeeltelijk huren voor feestjes. Waar kan men hierover inlichtingen krijgen en wordt hier veel gebruik van gemaakt?

“Daar wordt heel veel gebruik van gemaakt! We worden door de weeks in zijn geheel afgehuurd voor studentenborrels, filmopnames, bedrijfsfeestjes noem maar op. Maar in het weekend kun je ook een deel reserveren voor als je een iets kleiner gezelschap hebt. Mail naar [email protected] en we helpen je verder!”

Zijn er de komende periode nog meer leuke dingen te doen bij De Heeren Van Aemstel?

“Hitjes in de Heeren volgende maand is ons nieuwe feest. Dat is meer gericht op al de foute en vergeten hitjes die je wel wil horen maar niet durft aan te vragen. Met koningsdag hebben we onze beroemde silent disco op het terras en het EK staat voor de deur! De eerste wedstrijden zijn aan het begin van de week en we houden dan goed rekening met de mensen die de volgende dag nog moeten werken. We regelen lekkere 0.0’s en wat frisse nieuwe drankjes”, laat Brechtje Tesser ten slotte weten.

Interview door:

De Heeren van Aemstel: "Wij willen juist een avond waar iedereen de liefde kan vieren"
Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Leuke dingen doen in Amsterdam?