CONNEKT, Jeanluc Shenna en artiesten: “We willen iets terug doen voor IJburg”

“We willen iets terug doen voor IJburg”, aldus één van de organisatoren van het event Kweekvijver Mini Fest, dat op zaterdag 31 augustus op het strand in IJburg zal plaatsvinden. “Jeanluc Shenna is een artiestenmanager en videomaker. Dahai Welde Selase is medeorganisator van eventbrand CONNEKT. Beiden zijn ze woonachtig in IJburg. Zij hebben dit idee bedacht”, vertelt één van de leden van CONNEKT aan Vrije Tijd Amsterdam.

Het spektakel wordt georganiseerd met als doel bewoners van IJburg en omstreken met elkaar te ‘connekten’ oftewel te ‘verbinden’ en zodoende iets terug te doen voor de stad en IJburg in het bijzonder. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit en sprak met één van de members van CONNEKT.

Kweekvijver Mini Fest

“Kweekvijver Mini Fest begint 31 augustus vanaf één uur ‘s middags en is toegankelijk voor alle leeftijden. Overdag vindt er een PlayStation toernooi plaats waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Er is een kapper die mensen zal voorzien van een gratis snelle en gelikte knipbeurt. Er is gratis eten en drinken voor de kinderen.

In de avonduren zijn er toffe optredens van bekende artiesten zoals Cho en Bokoesam. En, we bieden een podium aan opkomende en lokale artiesten. Gedurende de hele avond vinden er optredens plaats van DJ’s en artiesten en zijn er nog meer activiteiten die plaats zullen vinden.

Doormiddel van Kweekvijver willen we een ‘Give Back’ gevoel creëren voor inwoners van IJburg.“

https://www.facebook.com/CONNEKTAmsterdam/videos/2400784963501301/

Zuidoost en eerste generatie IJburg

“Als ex-bewoners van Amsterdam Zuidoost en eerste generatie IJburg bewoners merken wij dat er in deze omgeving behoefte is aan een evenement voor jongeren waarbij muziek, saamhorigheid en activiteiten centraal staan.”

Behoefte vanuit jongeren die in IJburg wonen

“We hebben opgemerkt dat er veel jongeren in IJburg zijn die vaak behoefte hebben aan events die passen bij hun interesses. Dit blijkt uit groepsdiscussies die gehouden zijn met jongeren en jong volwassenen die in IJburg woonachtig zijn.”

Jongeren vanaf 10 jaar

“Eén van de doelen is om jongeren vanaf 10 jaar te bereiken. Daarnaast is ons streven om 500 bezoekers te kunnen verwelkomen tijdens Kweekvijver. IJburg is door de jaren heen een thuisbasis geweest voor vele talenten uit heel Amsterdam”, aldus één van de organisatoren namens CONNECT.”

Artiesten, voetballers, kunstenaars en ondernemers

“Hierbij moet je denken aan artiesten, voetballers, kunstenaars en ondernemers. Bokoesam, Adje, 3robi en IDALY zijn mooie voorbeelden van artiesten die uit IJburg afkomstig zijn en regelmatig gebruik hebben gemaakt van plaatselijke studio’s.

CHO komt uit Zuidoost, maar zijn carrière is gaan bloeien in dezelfde buurt als de zojuist genoemde drie artiesten. Zij hebben hun visie persoonlijk gedeeld en hebben ook meegedacht aan de organisatie van Kweekvijver.”

https://www.facebook.com/CONNEKTAmsterdam/videos/2406239616289169/

Creativiteit, talent, gezelligheid, gelijkheid en saamhorigheid

CONNEKT bestaat uit vijf creatives die geboren en getogen zijn in Amsterdam. Amsterdam staat voor ons voor creativiteit, talent, gezelligheid, gelijkheid en saamhorigheid. Deze vijf aspecten hebben ons twee jaar geleden aan het denken gezet.

Hoe kunnen wij als vijf vrienden ervoor zorgen dat wij ons steentje kunnen bijdragen aan de community in Amsterdam? Een nog relevantere vraag werd; hoe kunnen wij als voorbeeld dienen voor andere creatieve jongeren in Amsterdam.

Inmiddels hebben we events gehad in de Club Up, Paradiso, op festivals en hebben wij nu een vaste reeks in de Jimmy Woo.

Lees ook: leuke dingen doen in Amsterdam

CONNEKT IN JIMMY WOO

Om de maand doen we onze reguliere zogeheten ‘CLUB NIGHT SERIES’ in de Jimmy Woo. Met Hiphop, R&B, UK, Trap en Afro muziek. De volgende editie is ons 2-jarig bestaan op zaterdag 21 september 2019.

Hoogtepunten

Voor ons zijn er meerdere hoogtepunten, elke editie is voor ons een nieuw hoogtepunt en zien we CONNEKT groeien. Maar voor nu is dit toch zeker Kweekvijver Mini Fest.

Jaarlijks ‘Give Back’ event

Wij zouden het leuk vinden om van dit ‘Give Back’ event een jaarlijks evenement te maken. Daarnaast hebben we doelen om events in andere steden, zoals bijvoorbeeld in Rotterdam, te organiseren. Wij willen bovendien ook meer focussen op events overdag, naast de reguliere clubavonden. Met bijvoorbeeld dus Kweekvijver.

Voor alle ins en outs kun je het beste de Facebook-pagina van Kweekvijver Mini Fest in de gaten houden.

Interview door:

CONNEKT, Jeanluc Shenna en artiesten: “We willen iets terug doen voor IJburg”

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Mooie namen in line-up ‘a day at the park

Vrije Tijd Amsterdam agenda: Kweekvijver Mini Fest

Volg ook ons blog: leuke dingen doen in Amsterdam

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam