ALVAST EEN HEERLIJKE AGENDA TIP: HET TAPAS FESTIVAL AMSTERDAM

“Ja zeker! Niet alle food trucks horen bij echte Spanjaarden, maar wel een goed aantal. We hebben zelfs een Portugees die Portugese tapas komt maken. Volgens hem beter dan de Spaanse”, aldus Maaike Maks, organisator van Het Tapas Festival Amsterdam, welke op vrijdag 22 mei zal plaatsvinden bij DOK Amsterdam. VTA interviewde de van tapas bevlogen organisator over het culturele festijn in onze mooie hoofdstad.

Wat een leuk initiatief om een Tapas Festival te organiseren. Kun je iets over de organisatoren vertellen?

“Dankjewel! Het idee is ontstaan toen ik bedrijfsleider was bij een evenementenlocatie. Hier werden regelmatig food festivals van allerlei soorten georganiseerd. Ik merkte dat niet alleen de gasten genieten van een food festival, ook achter de schermen bij het personeel vonden we de food festivals altijd super leuk en gezellig om te doen. Er hangt een unieke sfeer op dit soort evenementen. Zo begon bij het idee te groeien om zelf ook een food festival te organiseren. Wel wilde ik een uniek thema hebben welke nog niet in Nederland/Amsterdam bestaat. Zo kwam ik al vrij snel op het idee om een tapas festival te organiseren. Ik bedoel, bijna iedereen houdt van tapas én het past perfect bij het sfeertje van een food festival: kleine hapjes, een kan sangria op tafel en de zon op je gezicht.”

Is dit de eerste keer dat ‘Het Tapas Festival’ wordt georganiseerd?

“We hebben 1,5 jaar geleden al eens een kleinere test editie georganiseerd op een buitenlocatie. Helaas viel deze letterlijk en figuurlijk in het water met de héle dag regen, onweer en stevige wind. Gelukkig heeft DOK nu een grote binnen ruimte volledig gedecoreerd met planten en gekke attributen etc.. Dus mocht het weer opnieuw slecht zijn, dan verschuiven we gemakkelijk alles naar binnen!”

Komen er echte Spanjaarden die de heerlijke tapas gaan bereiden?

“Ja zeker! Niet alle food trucks horen bij echte Spanjaarden, maar wel een goed aantal. We hebben zelfs een Portugees die Portugese tapas komt maken. Volgens hem beter dan de Spaanse ;)”

Is het programma met acts en DJ’s al bekend?

“Nee dit is nog niet bekend. Ik ben wel bezig met de programmering er van. Tot nu toe bestaat deze uit DJ’s, een live band, silent disco area, salsa workshop en een singer songwriter.”

DOK Amsterdam is de locatie waar ‘Het Tapas Festival’ wordt gehouden. Zou je deze plek eens willen toelichten?

“DOK is een stadsstrand dat vorig jaar op zijn derde locatie is neergestreken. Net als de meeste stadsstranden krijgen ze steeds een tijdelijke vergunning voor bijvoorbeeld 3 jaar, waar ze weg moeten zodra de bouwplannen bekend zijn. DOK is een gezellige locatie met een strand direct aan het water. Overal waar je kijkt zie je wel iets geks of leuks, in de toren schuilt bijvoorbeeld een mannequin en is er een saaie muur omgetoverd in Amsterdamse grachtenpanden met alles er op en er aan: van de gordijnen tot en met plantenbakken aan de gevel. Binnen hebben ze een oude auto garage veranderd in een te gekke hal met opnieuw overal coole decoratie en een echt urban beach sfeertje.”

Hoe kan men aan tickets komen en wanneer start de verkoop van de tickets?

“De ticketverkoop is dit weekend gestart. Je kunt de ticketlink vinden op onze website www.hettapasfestival.nl of in het facebook evenement. De tickets kosten 9,50 euro.”

Is het festival voor jong en oud publiek?

“Ja het festival is voor alle leeftijden. Dat is één van de dingen wat ik zo leuk vind aan een food festival. De mix van alle soorten leeftijden, maar ook de type mensen die er op af komen.”

Heb je zelf nog iets toe te voegen?

“Mi tapas et su tapas & heel graag tot vrijdag 22 mei..!”

VTA wenst de organisatie en bezoekers een mooie dag toe op 22 mei 2020!

Het Tapas Festival Amsterdam
Vrijdag 22 mei 2020: 12:00 uur – 01:00 uur
locatie: DOK Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: 4 maart officiele opening Cruyff Court op Balboapleintje

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam