Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sieraad

Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sieraad
Plaatwerkerij bar.

Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sieraad

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam dook de stad in en ging op zoek naar leuke plekken waar je gezellig en in een leuke sfeer naar de Champions League wedstrijden van Ajax tegen Real Madrid kunt kijken. Na deze mooie speurtocht kwamen we uit bij het creatieve en multifunctionele schoolgebouw Het Sieraad en restaurant Lokaal Edel, waar je naast heerlijk dineren, ook terecht kunt voor een kop koffie, een lekkere lunch, een borrel en op zondag voor de befaamde Boozy Brunch.

Vrije Tijd Amsterdam interviewde medewerker Kiki Bosman over de twee bijzondere Amsterdamse gelegenheden.

Voor de Amsterdammers die Het Sieraad en Lokaal Edel nog niet kennen. Kun je eens wat meer ins en outs over beide vertellen?

Kiki Bosman: “Het Sieraad is een creatief en multifunctioneel schoolgebouw aan de Postjesweg dat het hart vormt van Amsterdam-West. In het vijfhoekige perceel aan de Kostverlorenvaart zitten allerlei verschillende bedrijfjes. Heel divers – van schilders tot Advertising Agencies, interieur designers en een evenementenbureau. Daardoor is er altijd een levendige sfeer en een goede mix aan mensen. Die komen vaak samen in Lokaal Edel, waar ze met hun laptop of collega’s neerstrijken voor een kop koffie en een snelle lunch. Daarnaast kun je in Lokaal Edel terecht voor onder andere een uitgebreid diner, een gezellige borrel of een Boozy Brunch iedere zondag.”

Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sierraad

Lokaal Edel en Het Sierrad organiseren twee gezellige avonden tijdens de wedstrijden van Ajax Madrid. Vertel.. Hoe gaan die avonden eruit zien?

“Op 13 februari vindt natuurlijk de bloedstollende Ajax – Real Madrid wedstrijd plaats, en omdat voetbaluitzendingen bij Lokaal Edel altijd enorm succes waren, gaan we er ook tijdens de Champions League weer gi-ga-groot voor. We hebben al een vaste groep mensen die altijd komen kijken vanwege de gezelligheid. Maar het zou leuk zijn als er nog meer Amsterdammers komen!

Wij zorgen voor de perfecte plek als je veel ruimte nodig hebt om te juichen of te huilen van geluk. Met een levensgroot scherm, liters bier en een geweldige sfeer! En voor dit evenement geldt, hoe meer zielen (aanwezigen op FB), hoe meer zalen we openen! Plek voor iedereen dus.

Ook voegen we een ‘culinair’ aspect toe aan dit evenement: wie voor de wedstrijd een voetbalbodem wil leggen kan vooraf het AJAXMENU reserveren. Deze serveren we tussen 18:00 en 20:00 en bestaat uit Entrecôte, béarnaise, friet, sla en een KOPSTOOTJE voor €22,50. Mensen met een reservering vooraf voor het diner bemachtigen VIP-plekken met het beste zicht. First come, first serve.

De muzikale voor- en nabeschouwing is in handen van ras-Amsterdammer Bas. De deuren zijn open vanaf 20:00 en we gaan door tot… Afhankelijk van de gezelligheid!

Entree? Helemaal GRATISCH! En alle Ajax-wedstrijden in de Champions League zijn bij ons op groot scherm te zien!”

Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sierraad

Naast Ajax wedstrijden… Welke events organiseren jullie bij Het Sieraad en Lokaal Edel?

“Ook dat is heel uiteenlopend, en dat is precies wat Het Sieraad zo ontzettend leuk maakt! Zo mochten we dit jaar bijvoorbeeld de MTV EMA Awards hosten, Het 5-jarig jubileum van het Kunstenaarsbal, maar ook veel maatschappelijke evenementjes en gigantische congressen. En dan organiseren we natuurlijk nog iedere laatste vrijdag van de maand onze eigen VrijMiBo EdelWise. In januari vierden we alweer onze 8e verjaardag en zelfs na acht jaar blijft EdelWise altijd nog een verrassend feest.

In het restaurantgedeelte van Het Sieraad – Lokaal Edel – organiseren we kleinere evenementen. Met Valentijnsdag serveren we bijvoorbeeld een speciaal menu, iedere zondag kunnen buurtbewoners en vaste gasten aanschuiven voor een uitgebreide
Boozy Brunch, we hosten wel eens wijnproeverijen en in de zomer is het sowieso iedere dag feest op het terras!”

Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sierraad
Het terras in de zomer is lekker genieten.

Wat voor een type mensen bezoeken Lokaal Edel en Het Sieraad? Hipsters? Echte Amsterdammers? Studenten? Ouderen?

“We claimen de huiskamer van Amsterdam-West te zijn, waar we een thuisgevoel willen creëren voor iedereen. Er liggen standaard magazines, boeken en spelletjes (voor jong en oud) klaar om dat thuisgevoel te stimuleren. En daarom zijn ook onze gasten in Lokaal Edel totaal verschillend. Er komen gezinnen met jonge kinderen, studenten van een jaar of 20, zakenlui met meetings, ZZP’ers of gezinnen met opa’s en oma’s.

Ook omdat we totaal verschillende evenementen hosten en organiseren in Het Sieraad, lopen er altijd verschillende gezichten en leeftijden rond. Dat is ontzettend leuk!”

Ajax tegen Real Madrid bij Lokaal Edel en Het Sierraad
Het populaire feest Edelwise bij Het Sieraad

Wat is het grappigste dat jij/jullie als werknemers ooit hebben meegemaakt?

“Een hoogtepunt is toch altijd wel ons jaarlijkse personeelsuitje. Dan gaan we met het hele team (zo’n 50 man) van zondag op maandag op stap, ergens in Nederland. Iedereen is verkleed en we voeren allerlei gekke en grappige opdrachten uit. We komen altijd terug met een flinke dosis hilarische herinneringen en een nóg hechter team.
Daarnaast is het ook altijd leuk om op drukke zomerdagen aan het eind van een lange dag grappige en leuke ervaringen met gasten te delen. Hier steken we altijd iets van op, en soms kunnen we er stiekem ook wel om lachen als iemand een extra hete latte machiato sojamelk met dubbele shot decafé bestelt”, aldus een enthousiast vertellende Kiki Bosman namens Het Sieraad en Lokaal Edel.

Geschreven door Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

VTA Agenda event – Ajax tegen Real kijken op groot scherm  (13-2)

VTA Agenda event – Real Madrid tegen Ajax kijken op groot scherm (5-3)

VTA Blog – Uitgaan in Amsterdam

VTA Tips – Uitgaan in Amsterdam 

Lees ook: 24 x Ajax – Real Madrid kijken op groot scherm