This is not America: ADE Beats 2017 viert de internationale hiphop, bass en beats-scene

This is not America: ADE Beats 2017 viert de internationale hiphop, bass en beats-scene
Foto: Amsterdam Dance Event, Vincent

This is not America: ADE Beats 2017 viert de internationale hiphop, bass en beats-scene

‘Internationaal zakenplatform voor hiphop, bass en beats maakt complete line-up bekend’

Van de super goed presterende Broederliefde tot de bekende Britse producer JAE5, van de afro-trap van rapper MHD uit het Franse Parijs tot het Marokkaans-Nederlandse lid van Wu-Tang Clan Cilvaringz, van Trinidad tot Burkina Faso, en van reggaeton tot afrobeats… ADE Beats, het internationale platform voor hiphop, bass en beats tijdens ADE, viert vrijdag 20 oktober 2017 de internationale hiphop, bass en beats-scene.

Openingsgesprek

Het openingsgesprek op ADE Beats 2017 richt zich op de kansen die de internationalisering van de muziekindustrie met zich meebrengt. Romain Bilharz, die als manager Artist & Repertoire onder meer de carrière van Stromae begeleidde en directeur is van labels Island Africa, Island France en Motown France, en Kees de Koning, oprichter van Top Notch, het label dat een voorname kracht is achter het recente explosieve succes van Nederlandse hiphopacts, spreken over de kansen en mogelijkheden voor creatief talent in een wereld die snel kleiner wordt.

Oost-Londen, Accra en Ghana

Jonathan ‘JEA5’ Mensah, producer voor de succesvolle Britse artiest J-Hus, vertelt op de aankomende editie van ADE Beats over zijn achtergrond in muziekscenes in Oost-Londen en Accra, Ghana en hoe hij de sound voor een nieuwe generatie ontwikkelde, een invloedrijke mix van afrobeats, grime, dubstep, hiphop, dancehall en house. In het slotdebat This Is Not America van ADE Beats 2017, praten Adel Kaddar, manager van de Franse afro-trapsensatie MHD, Sarah Maria Elvira van EMPIRE’s Europese divisie, Maarten van Vugt van Live Nation met collega’s over de kansen en uitdagingen voor de Europese hiphopindustrie.

Caribische Muziek en soundsystemcultuur

Rapper Joey Le Soldat organiseerde sound systems en rapbattles in zijn land Burkina Faso en werkte in de studio in L.A. met Dave Cooley, engineer van de beroemde Stones Throw-sound. Hij vertelt op ADE Beats over zijn sound en zijn scene. Jillionaire uit Trinidad, lid van de wereldberoemde popgroepMajor Lazer, vertelt hoe hij en zijn internationale netwerk – ook tropical bass-vernieuwer Fellow uit Aruba en Rocky Wellstack uit Amsterdam schuiven aan – het geluid van popmuziek veranderen met hun nadrukkelijke internationale focus en wortels in de Caribische muziek en soundsystemcultuur.

Meer informatie

Voor alle informatie over ADE BEATS 2017 neem je een kijkje op de website van Amsterdam Dance Event.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Martin Garrix David Guetta Hardwell en Afrojack geven exclusieve 538 showcase tijdens ADE of neem eens een kijkje op onze pagina uitgaan