Wielrenwinkels in Amsterdam: waar zitten ze?
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Zoek je naar wielrenwinkels in Amsterdam? Ben je gek op wielrennen? Amsterdam is een prachtige stad om op de fiets te verkennen. Een drukke stad, ook, maar dat is juist de pracht ervan. Misschien ben je juist een liefhebber van avontuurlijk fietsen en ga je liever de bossen in op je mountainbike. Wielrennen en fietsen zijn hobby’s van velen. Een echt goede wielrenwinkel mag dan ook niet ontbreken in een stad als Amsterdam.

In Amsterdam vinden we aardig wat kwalitatieve wielrenwinkels. Winkels waar je gespecialiseerde techniek vindt, maar ook winkels waar je terechtkunt voor al je benodigdheden om met comfort op de fiets te stappen. Waar zitten de beste wielrenwinkels van Amsterdam? We hebben een mini-gidsje opgesteld met de beste adressen.

West, zuid, noord, Ouderkerk aan de Amstel

West

Kaptein Tweewielers

Kaptein Tweewielers is een bekende wielrenwinkel in Amsterdam. Het is een familiebedrijf met een rijke historie, maar ook met een frisse blik op de toekomst. Het oude familiebedrijf is vernieuwd tot een bikeshop die ook vandaag de dag prima artikelen levert. Naar eigen zeggen is het een winkel voor de liefhebber, met fietsmerken als Specialized, Bianchi, Kona en Schindelhauer.

In deze wielrenwinkel vind je niet alleen racefietsen, maar ook gravel bikes, mountainbikes en e-bikes. Weet je nog niet welke fiets bij je past? Dan kun je gebruik maken van de bike fitting service. Op die manier weet je zeker dat je een fiets aanschaft die een lange tijd meegaat en aan jouw specifieke wensen voldoet.

Kaptein Tweewielers heeft een eigen werkplaats, waar wordt gewerkt aan ‘mechanische doping’. Bij Kaptein Tweewielers werken specialisten die weten hoe ze een wielrenfiets in topconditie krijgen.

Adres: Overtoom 490

Zuid

Cor Mantel 2wielers Amsterdam

Cor Mantel 2wielers is hét adres voor een racefiets, mountainbike, thriathlonfiets of stadsfiets in Amsterdam. Fanatieke wielrenners hebben in deze winkel dus een prima adres gevonden voor al hun wielren gerelateerde artikelen.

In de winkel zelf kun je een bike fit laten doen. Daarbij verkrijg je de juiste fietsmaat en zadelmodel. Ook worden de schoenplaatjes aangepast op jouw wensen; evenals de zadelhoogte en terugstand, het controleren van je fietspositie in beweging en een analyse van de pedaalslag. Op die manier kun je je fietstechniek sterk verbeteren en profiteren van alle eigenschappen van een moderne wielrenfiets.

Cor Mantel werkt met bekende merken, zoals Passoni, Fore, Tacx, Aftershokz en Northwave. Naast deze merken zijn er nog vele andere merken verkrijgbaar bij Cor Mantel. Kortom: een winkel waar je als wielrenfanaat zeker zult slagen.

Adres: Hoofddorpweg 11

Maats Cycling Culture

Goede wielrenners investeren niet alleen in de techniek van hun fiets, maar ook in comfortabel zittende en passende wielrenkleding. Of het nu gaat om speciale sokken, baselayers, wielershirts of onderkleding: Maats Cycling Culture heeft precies wat je zoekt.

Natuurlijk kun je snuisteren in de winkel in Amsterdam, maar ook online bestellen behoort tot de mogelijkheden. Zo wordt er door heel Nederland gratis bezorgd, bij een bestelling van tenminste 50 euro. Maats Cycling Culture belooft een snelle levering.

Maats heeft ook leuke en ludieke merchandise voor de wielerliefhebber. Denk aan een bidon, met het logo van Maats erop, of sokken met drie kruizen, om te laten zien dat je echt uit Amsterdam komt. De grote verscheidenheid aan artikelen is wat Maats bijzonder maakt. Hier staat niet de fiets, maar de mens op de fiets centraal.

Adres: Van Woustraat 165

Ride Out Amsterdam

Ride Out Amsterdam is de plek voor avontuurlijke fietsers en starters die alles eruit willen halen wat erin zit. Het noemt zich niet voor niets ‘Ultimate Bike Store’. Het is zelfs gevestigd in de buurt van het Olympisch Stadion in Amsterdam! Dan weet je direct wat voor kwaliteit je mag verwachten.

Bij Ride Out Amsterdam kun je terecht voor bikefittings, onderhoud en voor alle benodigdheden die je maar kunt bedenken als fanatieke wielrenner. Denk aan speciale schoenen, navigatiesystemen en shirts. Je vindt bij deze winkel specialisten die je kunnen helpen bij de aankoop van de perfecte fiets of gear.

Interessant aan deze winkel is dat het ook veel evenementen rondom het fietsen organiseert. Denk bijvoorbeeld aan lezingen en workshops. Daarnaast wordt er wekelijks een tochtje georganiseerd vanaf de winkel, zodat iedereen die geïnteresseerd is in de wielersport de fietstechniek kan verbeteren, en andere wielerfanaten kan ontmoeten. Ride Out Amsterdam brengt dus ook nog eens mensen samen!

Adres: Stadionplein 22

Noord

Giant Store Beekhoven Bikes

De Giant Store Beekhoven Bikes staat eveneens in onze lijst met wielrenwinkels in Amsterdam. Of je nu een fanatieke wielrenner bent die topniveau wilt bereiken, of gewoon van recreatief fietsen houdt, met een fiets van Giant Store Beekhoven Bikes wordt het wielrennen nog aangenamer. Deze fietsenwinkel heeft ook een ruim assortiment in e-bikes, zoals elektrische stadsfietsen en elektrische toerfietsen. Daarmee kun je met extra kracht en minder inspanning verder en sneller rijden.

Je ontdekt bij deze winkel een heel nieuwe manier om te rijden. Ben je op zoek naar een nieuwe manier om door de stad te fietsen? Of wil je juist genieten van weg- of mountainbiketochten? Giant Store Beekhoven Bikes heeft een fiets voor iedere rijstijl. Het kenmerk is dat iedere fiets van de laatste technische snufjes is voorzien. Daarmee versterk je de ‘fun-factor’, zoals Giant dat graag noemt.

Naast fietsen kun je hier ook terecht voor rider gear, zoals brillen, broeken, handschoenen en helmen. Of voor bidons, computers, zadeltassen en powermeters. Om je fiets te onderhouden, kun je hier ook het assortiment in (fiets)pompen en minitools bekijken. En natuurlijk zijn alle onderdelen in huis die je maar nodig kunt hebben. Van accu’s tot zadelpennen.

Adres: Draaierweg 16

Ouderkerk aan de Amstel

De Haan Wielersport

Fietsenwinkel De Haan Wielersport mag ik dit artikel zeker niet ontbreken. Deze shop is gelegen in Ouderkerk aan de Amstel, een dorp onder de rook van Amsterdam. Je kan er niet alleen terecht voor racefietsen, maar voor allerlei soorten fietsen. Zeker interessant om eens een bezoekje aan te brengen.

Adres: Hoger Einde-Zuid 23