Volleybal Vereniging Amsterdam: “We blijven groeien en bloeien”
Fotocredits: Instagram @riv_22

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie sportverhalen in Amsterdam. In dat kader mag een verhaal over Volleybal Vereniging Amsterdam niet ontbreken. We stelden een aantal vragen aan Borsjan van Heyst, Voorzitter Jeugd.

Wilt u de Volleybal Vereniging Amsterdam eens introduceren?

“Uiteraard! VVA is een breedtesport vereniging. We dragen alle teams, van de recreanten tot de eerste teams, van de allerjongste tot de alleroudste, op handen. We maken constant verbeteringen en zijn nu zelfs begonnen met onze eigen kantine. Hierdoor kunnen we onze waardes van verbinding en vereniging nog beter waarmaken.”

Kunt u de locatie van de sporthal waar getraind wordt toelichten?

“Sinds dit seizoen trainen we meer in de Laan van Spartaan, waar we de kantine hebben overgenomen. We proberen hier zoveel mogelijk te trainen en we hopen dat dit aankomend jaar alleen maar meer kan worden. Hier heb je de groene zaal, waar 4 velden opgebouwd kunnen worden en de paarse zaal, waar 1 veld opgebouwd kan worden, met veel ruimte om het veld heen. De andere locatie, waar we voorheen ook de wedstrijden hadden, is de Blauw-Wit hal.”

Kunnen zowel de jeugd als volwassenen bij Volleybal Vereniging Amsterdam terecht?

“Jazeker! Onze jeugdafdeling heeft bijna 100 leden, van 6 tot 18 jaar. Daarnaast zijn er ruim 250 senioren leden, naast de recreanten die op inloopbasis meetrainen. We hebben 10 damesteams, 8 herenteams, recreanten teams, 8 aspiranten teams en 4 CMV teams.”

Worden wedstrijden ook in de thuishal gespeeld en draait Volleybal Vereniging Amsterdam goed mee in de competitie?

“Absoluut. Elke zaterdag hebben we thuiswedstrijden van 12:30 uur tot 20:00 uur. Daarbij draaien we onze kantine en blijven er veel teams bij elkaar kijken. Momenteel staan er een aantal teams bovenaan, maar het is nog vroeg in het seizoen, dus er is nog weinig over te zeggen. We streven altijd om te winnen, maar plezier blijft bij alle teams belangrijk.”

Wie zijn de trainers bij Volleybal Vereniging Amsterdam?

“Er zijn te veel trainers om op te noemen. Ik zou mensen te kort doen als ik enkel de trainers noem. We hebben enorm veel vrijwilligers binnen de vereniging, waar we trots op zijn. Dit zijn de pilaren van onze vereniging, of dit nou de scheidsrechters, commissieleden van de verschillende commissies of de vele trainers zijn.”

Wat is het hoogtepunt in de historie van de vereniging?

“Elk jaar maken we veel mee. Maar een aantal momenten zijn erg mooi geweest. Een van de meest recente gebeurtenissen is het verkrijgen van een eigen kantine. Daarnaast de samenwerking in de Set-up club met 4 andere verenigingen in Amsterdam en onze 2 internationals, Nika Daalderop en Stijn van Tilburg. We maken elk jaar nieuwe hoogtepunten, want we blijven groeien en bloeien als vereniging.”

Is er nog ruimte voor nieuwe leden?

“Er zijn een aantal teams die aanvulling kunnen gebruiken, zeker bij onze jongste jeugd. Bij de heren en dames is altijd veel wisseling tussen de seizoenen, dus er kan altijd ruimte ontstaan. We zullen moeten wachten met het aannemen van nieuwe leden tot we meer zaal kunnen huren, aangezien er nog andere verenigingen in de Laan van Spartaan zitten. Maar meetrainen kan altijd een keer.”

Worden er naast volleybal ook andere activiteiten georganiseerd?

“Zoals gezegd, we zijn gek op feestjes. Dit jaar hebben we extra veel activiteiten vanwege ons 35-jarig bestaan. Denk aan ouder-kind toernooien, jeugdkamp en seniorenkamp, Halloweenfeest en nog veel meer. Dit communiceren we allemaal via onze Instagram-kanalen vvamsterdam en vvajeugd.

Wilt u zelf nog iets toevoegen?

“Een bedankje voor alle vrijwilligers. Dat kan namelijk niet genoeg. We leven in een maatschappij van consumeren en ik merk dat steeds meer mensen bij VVA snappen waar we voor staan en dat een vereniging alleen draait als je samen de schouders eronder zet. Ik ben enorm dankbaar dat we zoveel vrijwilligers hebben en dat we als vereniging steeds saamhoriger worden.”

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam