S.K.V. Amsterdam: ‘Korfbal in combinatie met gezelligheid en activiteiten’

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie sportverhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Lara van Golen, secretaris van het bestuur van S.K.V. Amsterdam.

Zou je allereerst S.K.V. Amsterdam eens willen introduceren?

“S.K.V. Amsterdam is een studentenkorfbalvereniging in Amsterdam. Deze is opgericht in 2002 door een kleine vriendengroep. Nu jaren later hebben we 73 leden!

Bij onze vereniging kun je korfballen combineren met een hoop gezelligheid en activiteiten. Zo is er iedere week wel iets leuks te doen, maar niets is verplicht. Je kunt bij ons trainen, wedstrijden spelen of studententoernooien langsgaan.

Wij hebben op dit moment twee teams die meedoen aan competitiewedstrijden. Een zaterdagteam en een midweekteam. Deze teams doen het allebei goed!

Een hoogtepunt in de historie van S.K.V. Amsterdam is ons 20-jarig lustrum. Dit hebben we vorig jaar uitgebreid gevierd met een lustrumweek en -reis.”

Wat zijn de leuke aspecten aan korfbal?

“Wat voornamelijk leuk is aan korfbal, is het samenspel. Je hebt elkaar echt nodig in het veld. Verder wordt korfbal gemengd gespeeld, wat het een unieke en gezellige sport maakt.

De kernwaarden van S.K.V. Amsterdam zijn gezelligheid en sportiviteit. Iedere student is bij ons welkom! Je hoeft niet persé ervaring te hebben.”

S.K.V. Amsterdam: ‘Korfbal in combinatie met gezelligheid en activiteiten’

Worden er naast korfbal nog andere activiteiten georganiseerd?

“Ja, we doen ook veel naast korfballen. Zo vindt er elke maand een sociale activiteit plaats, georganiseerd door de activiteitencommissie. Verder hebben we maandelijks een borrel, een reis en een jaarlijks gala.

Bijna elke maand vindt er een toernooi plaats met alle andere studentenkorfbalverenigingen. Op zaterdagavond wordt hier in de late uren gefeest en zondagochtend staat we weer klaar voor een potje korfbal.”

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam