Ramon Ensing over bewogen Berghuis-transfer: “Als je in de buurtsuper werkt en Appie Heijn belt of je vestigingsmanager wilt worden, dan doe je het toch ook?!”
Ramon Ensing

“Ik zelf had Berghuis zes jaar geleden al getipt. Ik vond toen al dat Ajax hem had moeten halen. Hij had vorig jaar in Europa al van waarde kunnen zijn. Maar goed, beter laat dan nooit”, vertelt Ajax volger Ramon Ensing voor de deur van zijn stamkroeg De Avonden in de Watergraafsmeer.

Waar menig Ajax en vooral Feyenoordsupporters verbouwereerd zijn over de aanstaande transfer van de voormalige Feyenoord-aanvoerder naar de hoofdstad, kijkt de oud-voetballer van de amateurs van Ajax, toch wat anders naar de situatie. “Zoals verwacht heeft Ajax de nummer 2 qua positieve statistieken in de Eredivisie binnen gehaald. Daar zijn de meningen over verdeeld. Zelf ben ik er content mee omdat je 010 vele malen zwakker hebt gemaakt. Daarnaast kan Ajax hem gewoon goed gebruiken.

Ik denk dat hij zijn maniertjes zoals hij bij Feyenoord had, hier wel achterwege zal laten. Dan is het meteen exit voor meneer. En zeg ik ff eerlijk. Als jij zelf bij de buurtsuper werkt en Appie Heijn belt of je vestigingsmanager wilt worden, dan ga je toch ook?”

De mening van Dirk Kuijt

Ensing vervolgt: “Tja, en dan heb je een tattoo van Berghuis op je been. Hoe verrot moet je je dan voelen. Het is nu tranen met tuiten in 010. En dan gaat die Kuijt zich er ook nog mee bemoeien. Waarom moet ie nou naar Ajax gaan, zegt ie. Nou even verderop in het artikel geeft ie het antwoord al. Hij gaat Champions Leauge spelen, meer geld verdienen en hij maakt meer kans op prijzen.”

“Ik heb na het teleurstellende EK in ieder geval weer enorm veel zin in een seizoen Ajax. We gaan er een mooi jaar van maken. Ik wens iedereen een leuk voetbalseizoen toe”, laat de van voetbal bevlogen Ramon Ensing ten slotte weten.

Over Ramon Ensing

Voor de Amsterdammers die Ramon Ensing nog niet kennen. Hij groeide op in de Bijlmer, begon in de f-pupillen bij Blauw-Wit met voetbal om vervolgens de gehele jeugdopleiding van het gerenommeerde Zeeburgia te doorlopen. Hij had talent dat was bij iedereen die hem zag spelen wel duidelijk.

Toch ging hij niet naar de top, koos hij voor Amstelland en belandde hij via de vereniging uit Amsterdam Zuid-Oost uiteindelijk bij de zaterdagamateurs van het magische Ajax. Daar werden veel verdedigers, net als bij zijn volgende club sv Ouderkerk, met schaarbewegingen in de loeren gelegd en liep het publiek weg met de blonde technicus.

Ensing was er ééntje van de ouwe stempel. Hij was verkikkerd op voetbal maar net zo gek op de derde helft na afloop en het stappen wat daarop volgde. Elke speeldag dat Ensing moest voetballen legde zijn moeder volgens het wekelijkse ritueel steevast zijn netste kleding klaar omdat hij na het voetbal standaard de kantine indook, de kroeg inging en menig vrouw als een echte rokkenjager probeerde te versieren wat hem vaak nog lukte ook.

Inmiddels kunnen we wel zeggen dat Ensing zijn echte wilde haren kwijt is en iedereen die Ramon kent, en dat zijn er in Amsterdam best een hoop, weten dat hij verstand heeft van het spelletje en daarom uitstekend zijn mening kan geven.

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam