OLYMPIËRS VAN DE TOEKOMST IN ACTIE BIJ OLYMPISCH STADION

De Olympische Spelen in Tokyo zijn nog maar net achter de rug, maar de volgende generatie topsporters staat al te trappelen om het stokje over te nemen. Op 19, 20, 21 en 22 augustus organiseren SportsGen sportmarketing & events en gemeente Amsterdam de NextGen Games bij het Amsterdamse Olympisch Stadion. Tijdens het event zie je niet alleen de topsporters van de toekomst aan het werk, maar ook (urban) sportvarianten zoals je ze niet eerder zag.

Het programma bestaat onder meer uit de voorrondes én finales van de 3x3NL Masters (3×3 basketball – in Tokyo voor het eerst te bewonderen als olympische sport), Urban Hockey, Tricking, Kickboksen, de Benelux Open (karate), het NK Street (voetbal) en nieuwkomers Baseball5 (honkbal) en Freerunning (dit jaar ook olympisch geworden). Op donderdag 19 augustus wordt het event afgetrapt met een NextGen Talk waarin onder andere 3×3 Basketball pionier Jesper Jobse en kersvers olympiër Dimeo van der Horst van TeamNL aan het woord komen.

Vanwege de coronapandemie kon NextGen Games in 2020 niet doorgaan. Het is daarom extra goed nieuws voor alle deelnemers van scholen, verenigingen, BSO’s en alle voortrajecten in de stadsdelen, dat er dit jaar wel groen licht is. Wethouder Sport Simone Kukenheim: ‘Het is fantastisch dat de NextGen Games weer terug zijn! We hebben in de afgelopen periode gezien welke nadelige effecten de maatregelen hebben gehad op de sportende jeugd. Het is daarom ongelooflijk belangrijk dat we hen opnieuw weten te inspireren via gave evenementen in Amsterdam, zoals de NextGen Games.’

Met een combinatie van toernooien, workshops, demo’s, challenges, contests en instuifmomenten bieden de NextGen Games voor ieder wat wils. Toegang tot het event is gratis. Meer informatie over het programma is te vinden via www.nextgen.amsterdam.