Kim Lammers en Suse van Kleef schijnen in nieuwe podcast ander licht op memorabele sportpresentaties

In de nieuwe podcast Aanvoerders gaan olympisch hockeykampioen Kim Lammers en journalist Suse van Kleef in gesprek met aanvoerders van Nederlandse sportploegen die iets bijzonders presteerden. Wat is de rol van de captain binnen en buiten de lijn? Welke successen staan er op hun naam en wat hebben ze geleerd van die keer dat het níet goed ging? Aanvoerders is vanaf donderdag 7 december wekelijks te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts.

Suse en Kim gaan in Aanvoerders het gesprek aan met gasten als Peter Blangé, Minke Booij en Danick Snelder. De aanvoerder neemt de luisteraar via anekdotes mee naar de voorbereidingen, de kleedkamer, de wedstrijd, het veld, de nabespreking en natuurlijk de hoogte – en dieptepunten.

Suse van Kleef en Kim Lammers:”Onze gesprekken met aanvoerdes schijnen een heel ander licht op historische of anderszins memorabele sportprestaties die vaak al uitgebreid zijn nabeschouwd. Het dikwijls jarenlange pad dat een sportploeg aflegt in aanloop naar zo’n prestatie, de visie, het leiderschap, de teamdynamiek en de kleedkamermores: daar horen we meer over in deze podcast. Hoe laveert een aanvoerder tussen zijn of haar individuele belangen, het teambelang en de rol als schakel tussen het team en de trainer? De botsingen, de ego’s, de momenten dat het schuurde: hoe zorgden ze ervoor dat ze samen uiteindelijk in die juiste, winnende flow kwamen? We krijgen een inkijkje in hoe je een winnend team smeedt, en het antwoord op de vraag: wat mag een medaille kosten.”

Aanvoerders is een idee van Kim Lammers en Suse van Kleef. Donderdag 7 december vanaf 12:00 uur is de eerste aflevering vanAanvoerders met als gast Minke Booij te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts.

De podcast Aanvoerders is een productie van Corti Media.