Geen EK-schermen op Amsterdamse terrassen
Belgische fans kijken naar een groot scherm bij de Westergas. Dit was tijdens het WK in Rusland toen er nog wel schemen geplaatst mochten worden. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Er komen tijdens het Europees Kampioenschap geen grote EK-schermen op Amsterdamse terrassen. Dat heeft demissionair premier Rutte vrijdag op de Corona-persconferentie bekend gemaakt.

Eerder in de week had burgemeester Femke Halsema aangegeven dat de gemeente Amsterdam zou overwegen om grote schermen tijdens het EK VOETBAL 2021 te plaatsen. Belangrijkste reden was volgens Halsema dat het misschien beter is om buiten te kijken dan binnen. Ze wilde dat idee opperen tijdens het komende Veiligheidsberaad. De burgemeester van Amsterdam liet dat woensdagavond doorschemeren tijdens de talkshow Op1.

Op dit moment verblijven de Oranje-spelers voor een trainingskamp in Portugal. In het Zuid-Europese land worden trainingen afgewerkt en op 2 juni staat een oefenduel tegen Schotland op het programma.

De laatste oefenwedstrijd vindt op 6 juni plaats in Enschede. Op 13 juni begint het echte werk. Op deze datum neemt Nederland het tijdens het eerste groepsduel op tegen Oekraïne.

De hoofdstad mag in totaal vier EK-wedstrijden organiseren. Dat zijn drie groepswedstrijden van Oranje en een achtste finale.

Lees ook: Daley Blind keer terug op groepstraining Oranje