Frank de Boer maakt definitieve EK-selectie bekend
Foto: © Orange Pictures / Jeroen Meuwsen

Frank de Boer maakt vandaag zijn definitieve EK-selectie bekend. De selectie zal bestaan uit 26 spelers. De bondscoach selecteerde 34 namen in de voorselectie van Oranje, wat betekent dat 8 spelers zullen afvallen. De definitieve EK-selectie wordt om 14:00 uur bekend gemaakt. Frank de Boer geeft om 16:00 uur een persconferentie. Tijdens dit persmoment zal de bondscoach zijn keuzes toelichten.

Op vrijdag 28 mei vindt er in Zeist vanaf 17:30 uur een open training plaats. Het Nederlands Elftal vertrekt een dag later naar Portugal voor een trainingskamp. De eerste training in het Zuid-Europese land vindt zondagmiddag plaats.

Twee oefenwedstrijden

Voor de start van het Europees Kampioenschap speelt Oranje twee oefenwedstrijden. De eerste oefenwedstrijd wordt in de Algarve gespeeld tegen Schotland. Deze wedstrijd is op woensdag 2 mei en start om 20:45 uur.

Het Nederlands team verlaat op zaterdag 5 mei het trainingskamp in Portugal. Een dag later staat in de Grolsch Veste het oefenduel tegen Georgië op het programma. Deze wedstrijd begint om 18:00 uur.

Aftellen naar het echte werk

Vervolgens verblijft het team van Frank de Boer in de Campus in Zeist. Daar begint het aftellen naar het echte werk. Oekraïne is op het Europees Kampioenschap de eerste tegenstander van Oranje. De wedstrijd tegen Oekraïne vindt plaats op zondag 13 juni. Er wordt om 21:00 uur afgetrapt.

Op donderdag 17 juni is het om 21:00 uur tijd voor het tweede groepsduel tegen Oostenrijk. Maandag 21 juni speelt Nederland haar derde wedstrijd uit de groep. Tegenstander is dan Macedonië. Deze pot start om 18:00 uur. Alle wedstrijden vinden plaats in de Johan Cruijff ArenA.

PS Volg ook ons blog: EK Voetbal 2021 in Amsterdam