Ajax-talent Noah Gesser (16) en broer (18) overleden
Noah Gesser. © SCREENSHOT INSTAGRAM

Ajax heeft het verschrikkelijke nieuws bereikt dat Noah Gesser is overleden. De zestienjarige jeugdspeler kwam vrijdagavond samen met zijn broer om in een auto-ongeluk. Dat schrijft de voetbalclub op de officiële clubwebsite.

Noah Gesser werd op 27 februari 2005 geboren te Ijsselstein. Hij speelde sinds 2018 voor Ajax. De jonge spits kwam toen over van Alphense Boys, na eerder te hebben gevoetbald bij Almere City en VVIJ. Dit seizoen zou hij onderdeel uitmaken van Ajax O17.

Ajax laat weten dat bij de oefenduels van Ajax 1 en Jong Ajax van vanmiddag zal stil worden gestaan bij het vreselijke nieuws. Er wordt een minuut stilte gehouden voor de wedstrijden van start gaan en de spelers van Ajax dragen rouwbanden. Daarnaast zullen op sportcomplex de Toekomst de vlaggen halfstok worden gehangen.

“Ajax is diepgeraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies”, laat de club weten.

Het verkeersongeval vond vrijdagavond plaats op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Een personenauto, waarin Gesser zat, raakte volgens de Telegraaf waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje. De bestuurder van het taxibusje is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder.