Ajax met 23 spelers vertrokken naar Duitsland voor clash met Borussia
Foto: Rob van Vliet

Eredivisie lijstaanvoerder Ajax verstevigde haar koppositie zondagmiddag met drie punten ten opzichte van PSV. In een uitverkochte Johan Cruijff Arena won de ploeg van trainer Erik ten Hag met 5-0 van de equipe van coach Roger Schmidt.

Ajax deelt dreun uit aan PSV in Eredivisie: 5-0
Sfeeractie F-Side voorafgaand aan Ajax – PSV.
Foto: © Mike de Wit

Remco Pasveer

De gasten uit Brabant begonnen niet slecht aan de topper. Binnen 10 minuten voetballen zetten de gasten keeper Pasveer drie keer aan het werk. Alle scoringskansen werden gepareerd, waarna Ajax de wedstrijd beter in handen kreeg.

Steven Berghuis

Na een mooie aanval zorgde Berghuis, nadat hij met een strakke directe doorspeelbal op maat bediend was door aanvoerder Tadic, met een hard schot voor de openingstreffer, 1-0.

Uitblinker Haller

In de tweede helft kwam Ajax écht op stoom. Haller kopte in de 56e minuut binnen en zorgde er tien minuten later met goed voorwerk voor dat Antony de derde Ajax-treffer kon maken.

Klaassen en Tadic

De vierde Ajax-goal werd vijf minuten later gemaakt. Invaller Davy Klaassen plaatste de bal in de verre hoek, waarna Tadic de vernedering voor PSV nog groter maakte met een doelpunt in blessuretijd. Voor de Servische technicus was het alweer zijn honderdste goal in dienst van de Amsterdammers.

Komende wedstrijden

Ajax gaat zaterdag 30 oktober op bezoek in Almelo. In Twente staat de uitwedstrijd tegen Heracles op het programma. Vier dagen later, op woensdag 3 november staat de Champions League uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund op het programma. Ajax wordt in Duitsland gesteund door een vol uitvak met 3200 supporters.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam