Volleybalsters US Amsterdam maatje te klein voor VC Sneek
Saskia Bos in actie, omringd door geconcentreerde medespeelsters. Foto: Johnspictures.nl

De volleybalsters van US Amsterdam hebben zaterdagavond in de Eredivisie voor de vijfde keer op rij verloren. De volleybalploeg uit Amsterdam-Oost was in de Amstelcampus simpelweg een maatje te klein voor tegenstander VC Sneek. Het werd uiteindelijk 3-0 in sets voor de Friezen en dat betekent dat het eerste damesteam van de Amsterdamse vereniging nog steeds wacht op hun eerste setwinst in de hoogste Nederlandse competitie.

Gesteund door een groot aantal toeschouwers wilde US wel, kwam het in de eerste set zelfs ruim op voorsprong, maar wisten de zwart wit hemden uit Friesland terug te komen en zelfs een kleine voorsprong te nemen en deed het waar US niet toe in staat leek, doorpakken, uitbouwen en met heel veel power de kansen afmaken en de eerste set naar zich toetrekken.

De tweede en de derde set ging de ploeg uit Friesland door met waar het in het einde van de eerste set was gebleven. Dat wil niet zeggen dat US er niets tegen in bracht want enkele keren zorgde bijvoorbeeld aanvoerder Saskia Bos en Sanne Kruis er met harde smashes voor, dat na mooie Amsterdamse aanvallen er toch punten gepakt konden worden.

Maar, die excellerende momenten een hele set volhouden, daar lijkt de ploeg uit Amsterdam-Oost momenteel nog de power en finesse voor te missen. En na vijf wedstrijden in de Eredivisie lijkt het erop dat de promovendus het aankomende seizoen als zeer leerzaam in de ontwikkeling zal moeten beschouwen.

Er ligt een mooie uitdaging in het verschiet voor trainer Frank van Rooijen en assistent Sébastien de Paula, samen met een hecht spelerscollectief van leergierige speelsters die zich individueel moeten gaan ontwikkelen en een team dat iedere week heel voorzichtig steeds weer een klein stapje zal moeten maken.

Geschreven door: Rik Verkaik

Photocredits: Johnspictures.nl