Zelfs Stevie Wonder kon zien dat er maar één uitblinker was
Ramon op de scooter in Betondorp.

Zelfs Stevie Wonder kon zien dat er maar één uitblinker was

“Ik heb een wervelend Ajax gezien die de supporters weer laat genieten. Het veldspel was van een hoog niveau. Twee lucky goals maar dat dwing je af”, begint onze Ajax Analytics en rasechte voetbalfan Ramon Ensing enthousiast vanuit zijn voortuin in Betondorp over het Europese treffen tussen Ajax en Dynamo Kiev.

Wijzend met zijn vinger en kijkend met een kritische blik

Ensing die in de echte Amsterdamse volkswijk woont, gelegen op steenworp afstand van het huis van Johan Cruijff, begint eindelijk eens positief als we hem vragen naar zijn bevindingen over de Europese wedstrijd van zijn cluppie Ajax. Desondanks kaart hij al wijzend met zijn vinger en kijkend met een vol kritische blik een negatief puntje aan over de eerste helft die gespeeld werd in een uiterst sfeervolle Arena. Ensing: “Ho, wacht even. Ze deden het goed op een fout van de keeper na en je ziet dan krijg je gelijk een goal om je oren. Dat mag uit in Kiev niet gebeuren!”

De Amsterdamse kroegtijger vervolgt

De Amsterdamse rokkenjager, jeugdtrainer bij JOS Watergraafsmeer en Amsterdamse kroegtijger vervolgt: “De tweede helft was toch minder. Ze konden het niet volhouden. Dat is het verschil met het Ajax van vroeger uit bijvoorbeeld de jaren negentig. Scherpte moet je bij Ajax de hele wedstrijd volhouden anders hoor je niet in Amsterdam te voetballen. Het is nog vroeg in het seizoen maar het is wel een punt van aandacht. Kiev had in de eerste tien minuten meer balcontact dan de hele eerste helft en Ajax kwam er maar een paar keer uit, maar niet met al teveel gevaar.

Vertelt hij terwijl hij een halve liter bier opentrekt

“Wel balen dat er niet een doelpunt bij kwam trouwens” vertelt de blonde technicus terwijl hij een grote halve liter met koud bier opentrekt. En terwijl het blik overloopt van de schuim laat het voetbaldier nog weten: “Dan onze grote vriend Ten Hag. Die kletste weer eens slap. Hij zei, ik was er snel uit met de opstelling want Van de Beek penetreert in het strafschopgebied. Waarom stelt hij hem dan niet op tegen VVV? Hij is een speler met diepgang. Die heb je nodig als je wilt scoren”, vertelt de Betondorper, terwijl hij van links naar rechts schud met zijn hoofd.

Zelfs Stevie Wonder kon zien dat er maar één uitblinker was

“Vorige week vroegen ze aan Ten Hag wie de ‘man of the match’ bepaald omdat vroeger de trainer dat bepaalde. Toen zei Ten Hag dat hij daar niks mee te maken wilde hebben. Toen heeft hij verklapt wie dat doet. En dat is Overmars. Dat had hij nooit mogen zeggen. Gijpie had ook al voorspeld dat Van de Beek man of the match zou worden. Dat Overmars dat doet om Van de Beek te pleasen. Nou, hoe kan ie dat nou doen? Ziyech stak er met kop en schouders bovenuit. Zelfs Stevie Wonder kon zien dat er maar één uitblinker was.

Zelfs Stevie Wonder kon zien dat er maar één uitblinker was
Ajax tegen Dynamo. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De boys bij elkaar houden en Ten Hag moet luisteren

“Als we deze boys bij elkaar houden en Ten Hag luistert een beetje, dat wil zeggen niemand sparen, dan komt het goed de volgende wedstrijd thuis tegen Emmen. En heb je die Vitesse trainer gehoord? Een fitte speler moet gewoon twee wedstrijden kunnen spelen en zo is het. Voor Schöne zou je nog een uitzondering kunnen maken”, aldus de Betondorper.

De jeugd gaat weer beginnen

Trouwens, laat Ensing tenslotte nog weten terwijl hij een foto bij Jos Watergraafsmeer laat zien op zijn smartphone. “De jeugd gaat vanaf volgende week weer beginnen dus mensen let op de tekst op deze foto alstublieft.”

Zelfs Stevie Wonder kon zien dat er maar één uitblinker was

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Ensing vanuit De Avonden: Op bokke met dat nep kunstgras