Wij hebben de spelers die overal en altijd kunnen scoren
Ajax deskundige Ramon Ensing.

Wij hebben de spelers die overal en altijd kunnen scoren

“Nu lekker relaxed naar zondag toewerken waar ik normaal nogal sceptisch ben is dat nu niet het geval. Wij hebben de spelers die overal en altijd kunnen scoren en zoals het nu gaat ben ik positief gestemd dat we de drie punten mee gaan nemen uit Eindhoven”, begint onze Ajax deskundige Ramon Ensing, een dag na de wedstrijd van Ajax die in een uitverkochte Johan Cruijff Arena, met 3-0 werd gewonnen van AEK Athene. De betondorper die weinig tijd heeft om na te genieten van de eerste CL zege, omdat hij net als een boel Amsterdamse supporters alweer vooruit kijkt naar de Eredivisiekraker van Ajax tegen PSV, die komende zondag gespeeld gaat worden.

Toch laat Ensing, die voor Vrije Tijd Amsterdam de verrichtingen van Ajax op de voet volgt, zijn licht schijnen op de verrichtingen van ‘zijn’ Ajax in de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen de Grieken.

“Ajax begon fris aan het duel met veel balbezit. Een paar halve kansjes maar echt gevaarlijk werden we niet. Na 26 min kregen de bezoekers zelfs een beetje de overhand met een paar aardige uitbraken en met name spits Ponce was een plaag in de eerste helft en moest Ajax met meerdere mensen deze handenbinder halt toe te roepen.”

“Ik verbaas me toch weer over het feit dat Van Beek niet mocht starten hoor. Kijk ik begrijp het wel, het is om de controle te houden. Maar, als je thuis speelt tegen AEK Athene moet je gewoon iemand hebben die lopend vanaf het middenveld de ‘16’ inkomt. Dat hadden we vroeger ook met Schoenhaker en Litmanen, dat is moeilijk te verdedigen en dat zag je meteen toen hij er in kwam en scoorde. Hij had zelfs nog een goal die werd afgekeurd.”

Ensing vervolgt: “Tweede helft was een flitsende start en de goal was daarom ook verdiend. Daarna zat ik heerlijk achterover leunend te genieten van de godenzonen. Heerlijk na een paar jaar niet meegedaan te hebben. Ik kan Ajax alleen maar een pluim geven hoe ze het tweede helft gedaan hebben. Die Grieken zijn ook geen koekenbakkers. Kijk welke ploegen ze hebben uitgeschakeld om de CL te bereiken. Ze hebben het gewoon goed gedaan.”

Maar benadrukt onze Ajax volger ten slotte nog maar eens een keer: “Ik had dus met Van Beek gestart en Neres aan de zijkant. Maar dat zal voorlopig wel niet gebeuren want de winnende trainer heeft altijd gelijk zeggen ze.”

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Unieke bootveiling van boten uit de Amsterdamse grachten